Sibiu: Conducerea Spitalului CF se dezice de faptele fostei directoare, doctoriţa reţinută pentru că ar fi luat mită de la bolnavi

Conducerea Spitalului CF Sibiu a transmis, pentru AGERPRES, că regretă şi se dezice de faptele penale de care este acuzată doctoriţa Liliana Coldea, fost manager al acestui spital, dar şi al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, reţinută după ce ar fi luat mită de la pacienţi, sume cuprinse între 100 şi 200 de lei.

„Spitalul General Căi Ferate Sibiu, raportat la informaţiile apărute în spaţiul public vizând săvârşirea unor fapte penale de către un medic angajat al spitalului, îşi manifestă regretul şi se dezice de astfel de fapte. Dorim să asigurăm pacienţii noştri, în special, dar şi opinia publică de faptul că întregul personal al spitalului este în continuare determinat în a asigura servicii medicale de înalt profesionalism, cu respectarea moralităţii şi deontologiei profesionale”, a transmis Comitetul Director al Spitalului CF Sibiu.

Medicul Liliana Coldea, având dublă specializare de internist şi cardiolog, este acuzată de săvârşirea a 13 infracţiuni de luare de mită, pentru că a luat mită sume cuprinse între 100 şi 200 de lei, au precizat surse oficiale pentru AGERPRES.

„În data de 26.09.2024 procurorul a dispus reţinerea unui medic în vârstă de 52 de ani, pentru săvârşirea a 13 infracţiuni de luare de mită, prev. de art. 289 alin.1 C.penal, raportat la art. 6 din legea nr. 78/2000. Din probatoriul administrat până în prezent rezultă că în perioada iunie-august 2024, inculpata, în calitate de medic în cadrul Spitalului General C.F. Sibiu, a primit bani şi bunuri cu titlu de mită, din partea pacienţilor sau aparţinătorilor acestora, atât pentru facilitarea accesului la servicii medicale, dar şi ulterior îndeplinirii acestor servicii. În prezent se efectuează audieri la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu urmând ca în cursul acestei zile procurorul să decidă cu privire la măsurile ce vor fi luate în continuare. Pe parcursul cercetărilor penale procurorul a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul DGA – Serviciul Judeţean Anticorupţie Sibiu şi Serviciul Operaţiuni Speciale Sibiu”, se arată într-un comunicat de presă transmis, vineri, de prim procuror adjunct Ruginosu Mihaela, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Liliana Coldea este cadru didactic la la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu. AGERPRES / (AS – autor: Isabela Paulescu, editor: Marius Frăţilă, editor online: Ady Ivaşcu)

Sursa: www.agerpres.ro

SSC Napoli s-a calificat în optimile de finală ale Cupei Italiei

Tenis: Britanicul Jack Draper l-a eliminat pe favoritul doi la Tokyo (ATP)