Sibiu: Peste 2.000 de dansatori din 42 de ţări participă la Transylvanian Grand Prix (1-3 noiembrie)

Peste 2.000 de dansatori din 42 de ţări se vor întrece, între 1 şi 3 noiembrie, la concursul de dans sportiv Transylvanian Grand Prix, unde în premieră se va dansa pe muzică live, au anunţat miercuri organizatorii, printr-un comunicat de presă.

„Sibiul găzduieşte, între 1 şi 3 noiembrie 2024, cea mai importantă competiţie de dans sportiv din România – Transylvanian Grand Prix. Evenimentul va reuni peste 2.000 de dansatori din peste 42 de ţări şi se va desfăşura în Sala Transilvania, pe o suprafaţă de competiţie de 24×16 metri. Competiţia include categorii variate de vârstă, de la copii de 6 ani până la adulţi, iar sportivii vor performa pe parcursul celor trei zile de concurs. Prima zi este dedicată sportivilor amatori şi categoriilor E şi D de experienţă, în timp ce a doua zi va găzdui calificările pentru World Open şi Campionatul European. Evenimentul se va încheia cu mult aşteptatele finale, care vor avea loc duminică, 3 noiembrie. Un moment inedit al competiţiei va avea loc sâmbătă, 2 noiembrie, începând cu ora 19,00, când sportivii vor dansa pe muzică live, interpretată de MIELLE BIBESCU DANCE SPORT BIG BAND, oferind publicului un spectacol de neuitat”, se arată în comunicatul de presă.

Potrivit sursei citate, evenimentul va aduce la Sibiu peste 60 de arbitri şi oficiali internaţionali, alături de 50 de arbitri şi oficiali din România. Preşedintele Federaţiei Române de Dans Sportiv, Vasile Gliga, care este şi vicepreşedinte pe marketing al Federaţiei Mondiale de Dans Sportiv, va fi prezent pentru a superviza competiţia.

Programul începe pe 1 noiembrie, la ora 9,00, cu competiţiile naţionale pe clase valorice. Ziua de 2 noiembrie este dedicată Open-ului internaţional, care va include secţiunile de dans standard şi latino, în ordinea categoriei de vârstă, iar duminică, 3 noiembrie, va avea loc Campionatul European de Senior I Standard.

Biletele pentru eveniment sunt disponibile pe kompostor.ro şi la faţa locului. AGERPRES / (AS – autor: Isabela Paulescu, editor: Marius Frăţilă, editor online: Ady Ivaşcu)

Sursa: www.agerpres.ro

Rodrygo, incert pentru El Clasico, după ce s-a accidentat în Liga Campionilor

Hunedoara: O persoană a rămas fără 50.000 de lei, după ce oferit date personale unui necunoscut