Sibiu: Şoferul elveţian drogat şi fără permis şi prins după ce a fost urmărit de poliţişti, arestat preventiv

Şoferul elveţian, prins de poliţişti după o urmărire în trafic, drogat şi fără permis, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, a anunţat purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Sibiu, Elena Welter.

„În această seară, ca urmare a propunerii înaintate de procurorul de caz, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Sibiu a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a tânărului în vârstă de 19 ani. Cercetările în acest caz continuă”, a declarat Elena Welter.

Poliţiştii sibieni au acţionat potrivit procedurii şi nu au folosit şoferii drept scuturi umane, ci au avut grijă să realizeze urmărirea în siguranţă a şoferului elveţian, drogat şi fără permis, pe DN1, contrar acuzelor aduse de unii conducători auto care s-au simţit scuturi umane, a declarat, marţi, şeful Serviciului Rutier din IPJ Sibiu, comisar-şef de poliţie Bogdan Maxim.

„Din analiza pe care am făcut-o, s-a acţionat exact în conformitate cu prevederile procedurilor care reglementează modul de oprire, chiar forţată, a autovehiculelor, în trafic. (…) Principala preocupare pe care o avem la momentul unei astfel de misiuni, chiar în subsidiar rămâne oprirea, este aceea de a asigura o urmărire în siguranţă”, a precizat Bogdan Maxim, într-o conferinţă de presă.

Potrivit şefului Serviciului Rutier din IPJ Sibiu, dacă şoferul drogat, care se credea nepotul lui Dracula, ar fi reuşit să intre cu maşina în municipiul Sibiu, atunci „consecinţele ar fi fost mult, mult mai grave”.

„Eu apreciez, din experienţa pe care o am în structura de Poliţie Rutieră, că dacă autovehiculul ar fi pătruns în municipiul Sibiu, nu ar fi survenit avaria respectivă, consecinţele atitudinii teribiliste a autorului de eveniment ar fi fost mult, mult mai grave”, a subliniat Bogdan Maxim.

Şoferul elveţian, în vârstă de 19 ani, urmărit duminică, 20 octombrie, de poliţişti după ce a furat un autoturism din municipiul Făgăraş şi a provocat două accidente rutiere în judeţul Sibiu a fost reţinut, a anunţat luni IPJ Sibiu. Potrivit sursei citate, şoferul nu avea permis de conducere şi se afla sub influenţa substanţelor psihoactive.

Conducerea IPJ Sibiu a explicat marţi, în timpul conferinţei de presă, cum a avut loc urmărirea şoferului drogat şi fără permis. Iniţial, poliţiştii nu ştiau că au de-a face cu un şofer drogat şi fără permis, ci cu un conducător auto care ar fi sustras o maşină din judeţul Braşov.

Şoferul a fost urmărit de către poliţiştii care au încercat să îl oprească, folosind dispozitivul Spike, fără succes, pentru că acesta a fost ocolit de către conducătorul auto.

Conform sursei citate, urmărirea a continuat spre municipiul Sibiu, unde s-a dispus organizarea unui alt dispozitiv, format din poliţişti ai Biroului Rutier Sibiu şi ai Secţiei 1 Poliţie Urbană Sibiu – 4 poliţişti. Primii ajunşi în zona de acces în municipiul Sibiu, în apropierea intersecţiei DN1 cu strada Mihai Viteazu din localitatea Şelimbăr, au fost reprezentanţii Biroului Rutier.

În jurul orei 11,18, la scurt timp după sosirea primului echipaj, au ajuns şi poliţiştii de la Secţia 1 Poliţie Urbană Şelimbăr, care au poziţionat autospeciala de poliţie pe breteaua de acces în intersecţia sens giratoriu, „pentru a evita posibilitatea de coliziune, în traiect perpendicular, şi a degaja circulaţia pe direcţia de deplasare a autoturismului urmărit.

„Imediat după ce poliţiştii au coborât din autospecială şi în timp ce poliţiştii Biroului Rutier se deplasau printre autovehiculele aflate pe benzile 1 şi 2 ale sensului de mers pentru a se poziţiona, autoturismul urmărit a ajuns în zonă, unde, din cauza vitezei şi, aşa cum avea să se constate ulterior, din cauza lipsei de experienţă în conducere şi conducerii sub influenţa substanţelor psihoactive, în încercarea de a pătrunde printre cele două şiruri de autovehicule oprite în coloana formată în aşteptare pentru a intra în intersecţie, conducătorul auto a pierdut controlul direcţiei de mers şi a intrat în coliziune cu trei autoturisme, un al patrulea autoturism fiind avariat de bucăţi metalice rezultate din coliziunea celorlalte autovehicule. După impact, autoturismul urmărit a mai rulat aproximativ 200 m, spre intersecţia sens giratoriu, unde şoferul a oprit, a abandonat autoturismul şi a părăsit în fugă locul accidentului, în direcţia localităţii Şelimbăr”, arată Poliţia Sibiu.

Şoferul urmărit de către poliţişti a fost prins de aceştia „în foarte scurt timp, pe o stradă din apropiere, din localitatea Şelimbăr, după care a fost condus la sediul Serviciului Rutier Sibiu pentru lămurirea situaţiei şi aplicarea măsurilor legale conform competenţei”, se precizează în comunicatul IPJ Sibiu. AGERPRES / (A, AS – autor: Isabela Paulescu, editor: Marius Frăţilă, editor online: Andreea Lãzãroiu)

Sursa: www.agerpres.ro

Poliția suedeză investighează acuzații de agresiune sexuală împotriva lui Mbappé

Românii au o problemă majoră de educaţie referitor la atitudinea faţă de risc şi au impresia că statul trebuie să facă totul (sociolog)