Simin Aysel Florescu: Din păcate, există mulţi călători care refuză să facă profilaxia pentru malarie / Avem un caz de malarie din Paris

Manageril Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” Bucureşti, dr. Simin Aysel Florescu, a precizat, luni seară, că sunt tot mai multe cazuri de malarie, acestea provenind de la oameni care călătoresc mai ales în ţări africane. La spitalul din Bucureşti a ajuns un pacient cu malarie care a venit de la Paris.

”Din păcate există mulţi călători care refuză să facă profilaxia pentru malarie. Se bazează pe faptul că au fost de mai multe ori şi nu au păţit nimic şi când până la urmă păţesc ceva şi ajung la noi, consideră că  nu are nicio importanţă. Am avut recent cazuri de oameni de genul acesta cu oameni veniţi din Africa, din Africa subsahariană, acolo unde malaria e la ea acasă. Şi mai ales din zonele intens turistice. Cazurile din Zanzibar au fost unele celebre şi pe la noi şi prin Danemarca unde erau ceilalţi turişti care au venit grup”, a declarat Simin Aysel Florescu, luni, la Medika TV.

Sunt cazuri de malarie, la Spitalul de Boli Infecţioase din Capitală, din ţări afrcane, dar şi din Franţa.

”Recent am diagnosticat din Ruwanda. Din fericire nu pare să aibă decât malarie pacientul respectiv. Avem constant aceste cazuri. Lucrurile s-au schimbat atât de mult, avem un caz de malarie din Paris. E posibil să fie o malarie de aeroport aşa-zisă. E clar că în Franţa nu există o transmitere locală, dar sunt ţânţari veniţi cu avionul, infectaţi din Africa şi care zboară în jurul aeroportului, înţeapă pe cine găsesc pe o rază de 2-3km şi după aceea mor nefiind încă o transmitere locală. Dar acei ţânţari pot ajunge în bagajele cuiva şi să fe duşi la o distanţă mai mare, cum s-a întâmplat în cazul respectiv. Acest lucru deocamdată în bănuim”, a adăugat Simin Aysel Florescu.

 

Adio mașini pe motorină și benzină? Datele arată un nou trend mondial în lumea auto! (Raport OPEC)

Daniel Băluţă: Sunt şocat de efectele generate de demersul legal de a pune în siguranţă centrul Capitalei / Primarul Sectorului 4 anunţă retragerea angajaţilor instituţiei şi a echipelor care lucrează la consolidarea planşeului peste râul Dâmboviţa