Simion a oprit prezentarea candidaţilor la alegerile parlamentare şi a cerut membrilor AUR să meargă la Galaţi, la sinistraţi: Vreau să întrerupem acest eveniment şi să oprim campania electorală / Să mergem cu toţii lângă românii care au nevoie

Preşedintele AUR, George Simion, a întrerupt lansarea candidaţilor la alegerile parlamentare, eveniment desfăşurat, duminică, în Bucureşti, şi a cerut colegilor săi să meargă la Galaţi, în ajutorul sinistraţilor. El a declarat că doreşte să fie întrerupt acest eveniment şi pentru câteva zile AUR să oprească şi campania electorală. Simion a mai propus ca banii din campania electorală să fie donaţi către sinistraţii din Moldova. George Simion a cerut colegilor săi să meargă lângă românii care au nevoie.

AUR a organizat, duminică, în Bucureşti, evenimentul de lansare a candidaţilor pentru alegerile parlamentare. După ce au fost prezentaţi mai mulţi candidaţi care se află pe listele AUR pentru Senat şi Camera Deputaţilor, pe scenă a urcat preşedintele partidului, George Simion. În acordurile melodiei ”Fie să renască” a trupei Phoenix, Simion a dat mâna cu mai mulţi membri AUR care se aflau în faţa scenei. 

În discursul său, George Simion a cerut celor din AUR să meargă pe stradă pentru a vorbi cu românii. 
”Totodată vreau să vă cer din suflet să ieşiţi din sedii, să ieşiţi din birouri. 10% maxim din timpul vostru trebuie să fie în birouri. În rest, printre oameni. Din cei 6.000 de membri prezenţi aici doar 2000 au mers în ultima lună din casă în casă să vorbească cu românii. Mulţi preferă să facă strategii, planuri, să dea sfaturi, să dea cafele, să visează preşedinţi, senatori deputaţi, dar nu-şi fac munca de bază, nu merg la vecinul să-l convingă, să-l informeze, să-i ceară semnătura. Aşa că vă cer tuturor ca în următoarea lună să luaţi uşă cu uşă stradă cu stradă. Nu se poate altfel”, a afirmat George Simion. 

El a afirmat că de ziua lui de naştere a fost la sinistraţii din Moldova. 
”Am fost la sinistraţii din Moldova. Ieri a fost ziua mea. (…) Pot să vă zic că nu mi-a tihnit ziua mea, nu era ceva în regulă, nu era bine. N-am fost pe deplin mulţumit. Mi-au rămas în minte lacrimile celor care şi-au pierdut toată agoniseala de o viaţă. Şi de aceea nu sunt mulţumit nici de desfăşurarea evenimentului până acuma. Am aşa ceva în suflet şi vreau să vă mărturisesc lucrul ăsta”, a transmis preşedintele AUR.
El le-a cerut celor prezenţi să întrerupă evenimentul de prezentare a candidaţilor pentru alegerile parlamentare şi să meargă pentru a ajuta sinistraţii. 
”Spiritul mişcării noastre este altul, acela de a fi lângă români şi pentru români. Şi de aceea vreau să întrerupem acest eveniment şi în următoarele zile vreau să oprim campania electorală. Vă propun ca banii din campania electorală să-i donăm pe toţi către sinistraţii din Moldova. Şi o vă mai cer un lucru. O să vă mai cer ca în următoarele zile să  mergem cu toţii acolo unde contează, lângă românii care au nevoie. Vă cer să oprim aici prezentarea, să ne urcăm în maşini pentru a fi alături de oamenii necăjiţi, pentru a munci la reconstrucţia caselor dărâmate”, a mai declarat George Simion. 
El i-a întrebat pe cei prezenţi: “Cine suntem noi?”, iar răspunsul a venit în cor: ”AUR”.
”Atunci dacă suntem AUR pentru România, haideţi să ne suflecăm mânecile. Haideţi în maşini, daţi telefoane tuturor şi aduceţi fiecare om capabil de muncă, aduceţi materiale de construcţii şi hai să începem să reconstruim România. Fapte, nu vorbe. Haideţi cu toţii la Galaţi, alături de sinistraţi”, a mai afirmat George Simion.
Apoi evenimentul de lansare a candidaţilor AUR la parlamentare s-a încheiat.

Summitul Quad – Xi Jinping acuză o tentativă de a încercui China

Tot mai mulți ucraineni forțează granițele României! Date de ultimă oră de la Poliția de Frontieră