Sinéad O’Connor a murit din cauza bolii pulmonare obstructive cronice şi a astmului, conform certificatului de deces

Sinéad O’Connor a murit din cauza bolii pulmonare obstructive cronice (BPOC) şi a astmului bronşic, conform certificatului de deces, scrie The Guardian.

Informaţia a apărut pentru prima dată, duminică, în Irish Independent, la un an de la moartea artistei şi activistei irlandeze, la vârsta de 56 de ani.

Primul soţ şi prieten apropiat al lui O’Connor, John Reynolds, a înregistrat certificatul de deces la Londra miercuri.

Documentul menţionează că O’Connor a murit din cauza „exacerbării bolii pulmonare obstructive cronice şi a astmului bronşic, împreună cu o infecţie de grad scăzut a tractului respirator inferior”.

O’Connor a murit la 26 iulie anul trecut în locuinţa din sudul Londrei, unde poliţia a găsit-o „fără reacţie”. La momentul respectiv, poliţia a declarat că nu consideră moartea ei suspectă.

În ianuarie, un medic legist a stabilit că a murit din cauze naturale.

Pe parcursul carierei sale de trei decenii, O’Connor a avut un succes mondial cu cover-ul său din 1990 al piesei lui Prince „Nothing Compares 2 U” – o piesă care a propulsat-o în lumina reflectoarelor, uneori împotriva dorinţei sale.

În ochii publicului, ea a devenit cunoscută ca o activistă declarată – inclusiv pentru faptul că, în 1992, a rupt o fotografie a Papei Ioan Paul al II-lea în timpul unui spectacol „Saturday Night Live”.

Moartea sa a stârnit o avalanşă de omagii din partea prietenilor, colegilor, colaboratorilor şi personalităţilor publice.

Decesul lui O’Connor a survenit la 18 luni după ce fiul ei în vârstă de 17 ani, Shane, a murit după ce a dispărut. Artista mai are trei copii. 

Timişoara: Percheziţii la migranţi şi la traficanţi de migranţi / Într-o singură locaţie au fost găsite 32 de persoane, printre care două femei şi trei copii

POLITICO scrie despre 12 deputaţii europeni „care contează cu adevărat”. Printre ei se numără şi Adina Vălean