Sinner, „dezamăgit şi surprins” de apelul WADA în cazul său de dopaj

Numărul 1 mondial, Jannik Sinner, s-a declarat „dezamăgit şi surprins” de apelul formulat de Agenţia Mondială Antidoping (WADA) în cazul de dopaj care îl vizează.

„Nu putem controla totul. Bineînţeles că sunt foarte dezamăgit şi, de asemenea, surprins”, a declarat italianul, a cărui suspendare între un an la doi ani a fost cerută de WADA pentru două teste pozitive la un steroid în martie, deşi a fost exonerat de Agenţia Internaţională pentru Integritatea Tenisului (ITIA).

”Sunt foarte surprins de acest apel, ca să fiu sincer, pentru că am avut trei audieri. Toate cele trei audieri au fost foarte pozitive pentru mine. Ştiţi, nu mă aşteptam la asta. Am aflat cu câteva zile în urmă că vor face apel şi că va deveni oficial astăzi, aşa că… Dar da, este o surpriză, pentru că încă vorbim despre acelaşi lucru. Poate că vor doar să se asigure că totul este în regulă. Da, sunt doar surprins că au făcut apel”, a spus Sinner.

Sinner este prezent la turneul de la Beijing, unde s-a calificat în sferturi, după victoria cu rusul Roman Safiullin, scor 3-6, 6-2, 6-3, în două ore şi 21 de minute. 

În sferturi, el va evolua cu cehul Jiri Lehecka (locul 37 mondial).

Tenis: Jannik Sinner, ‘dezamăgit şi suprins’ de decizia WADA de a cere suspendarea sa

Comitet pentru Situaţii de Urgenţă la Ministerul Mediului – Fechet: Trebuie să fim foarte atenţi pentru a putea diminua efectul acestor viituri care vin şi vreau să subliniez că nu există niciun dubiu că vor veni