Situația din Orientul Mijlociu – Giorgia Meloni îl contrează dur pe Netanyahu

Atacurile IDF asupra forțelor de menținere a păcii ONU din sudul Libanului sunt inacceptabile, i-a spus premierul italian Giorgia Meloni premierului Benjamin Netanyahu într-un apel telefonic, potrivit Romei.

Biroul lui Meloni spune că ea a cerut „implementarea deplină” a Rezoluției 1701 a Consiliului de Securitate al ONU, care a pus capăt războiului din 2006 și detensionarea Libanului.

Doi militari italieni de menținere a păcii au fost răniți de focul IDF săptămâna trecută, spune Italia, iar ambasadorul Israelului a fost chemat la Ministerul italian al Apărării în urma incidentului.

„Prim-ministrul Meloni a reiterat că este inacceptabil ca UNIFIL să fie atacat de forțele armate israeliene”, a transmis guvernul italian într-un comunicat.

Netanyahu, cerere fără precedent: Retragerea imediată a trupelor ONU din sudul Libanului

Italia contribuie semnificativ la misiunea ONU cunoscută sub numele de UNIFIL. Într-o conversație telefonică cu Netanyahu, Meloni a cerut, de asemenea, „implementarea deplină” a Rezoluției 1701 a Consiliului de Securitate al ONU privind Libanul și a subliniat nevoia urgentă de detensionare a conflictului în regiune, se menționează în comunicat.

IDF a declarat că a tras asupra unei amenințări la adresa trupelor din apropierea forțelor ONU și investighează de ce au fost lovite.

Netanyahu a cerut anterior forțelor de menținere a păcii UNIFIL să părăsească zonele de luptă din sudul Libanului.

Sursa: www.stiripesurse.ro

VIDEO Piedone intră în campania electorală prezidențială și anunță că îl votează pe Marcel Ciolacu

Lupte aprige la sol între militarii israelieni fi forțele Hezbollah – Răniți în rândul trupelor israeliene