Situație complicată în Israel: Puternicii miniștrii israelieni refuză armistițiul. Netanyahu este plecat în SUA

Partenerii din cadrul coaliției de dreapta a prim-ministrului israelian Benjamin Netanyahu au respins, joi, propunerile Statelor Unite și Franței pentru un armistițiu de 21 de zile în Liban, care ar permite negocierea unei soluții diplomatice, scrie Reuters.

Netanyahu, aflat într-o vizită la Națiunile Unite, nu a comentat direct propunerea, dar a zis că așteaptă întoarcerea acasă a zeci de mii de israelieni evacuați din zonele de frontieră nordică.

Ministrul de Finanțe Bezalel Smotrich, lider al unuia dintre grupurile naționalist-religioase din coaliție, a declarat că Hezbollah trebuie distrus, sugerând că doar capitularea acestuia va permite întoarcerea evacuaților. „Inamicul nu trebuie lăsat să se refacă după loviturile severe primite”, a spus acesta.

Ministrul pentru Securitate Națională, Itamar Ben-Gvir, a convocat o întâlnire de urgență, iar membrii partidului s-au declarat împotriva propunerii de armistițiu.

Statele Unite și Franța, susținute de alți aliați, au solicitat un armistițiu pe linia albastră dintre Israel și Liban, în contextul celor mai intense atacuri aeriene israeliene asupra Libanului din 2006, care au dus la moartea a peste 600 de persoane.

În ultimele zile, Hezbollah a lansat sute de rachete asupra Israelului, inclusiv asupra Tel Avivului, în timp ce Israelul a întărit trupele la granița nordică și a convocat brigăzi suplimentare de rezervă.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Peste 61.000 de copii din România au unul sau ambii părinţi plecaţi la muncă în străinătate. Numărul copiilor din România cu părinţi plecaţi la muncă în străinătate a scăzut cu 17%

Germania a cerut Kazahstanului să mărească livrările de petrol, dar la mijloc sunt multe necunsocute