Situație jenantă pentru statul român cu banii blocați din PNRR – Șefii numiți netransparent trebuie despăgubiți dacă sunt dați afară

Sebastian Burduja declară că există două soluții, după suspendarea parțială a plăților din PNRR: „Oamenii au fost selectați, ei sunt legal numiți pe mandate de patru ani. Dacă sunt pur și simplu dați afară, sigur că ei se vor îndrepta în instanță și riscăm să plătim despăgubiri sau prejudicii de milioane de lei. Sigur că în raport cu suma reținută de Comisia Europeană, care înseamnă undeva la 200 și ceva de milioane, spre 300 de milioane de euro, statul român își poate asuma astfel de cheltuieli, să reia aceste selecții”.

Ministrul Energiei prezintă soluțiile: „Fie o înțelegere amiabilă cu fiecare membru al acestor consilii în parte, fie o soluție în Guvern, un proiect de OUG sau cel puțin un memorandum de Guvern, care să justifice aceste operațiuni, fie amândouă, adică nu exclud să ne înțelegem amiabil cu cei care înțeleg că jalonul nu a fost respectat și cei care nu înțeleg să avem cadrul legal prin care să constatăm încetarea de drept a mandatelor, fără plata unor daune interese”.

Întrebat de ce nu a rezolvat aceste probleme din jalonul PNRR până acum, Sebastian Burduja a răspuns: „Pentru că abia acum a venit concluzia finală, dacă vreți sau setul final de concluzii din partea Comisiei Europene. Noi am avut luni de zile negocieri cu Comisia, încercând să-i explicăm legislația românească, încercând să armonizăm interpretarea noastră a jalonului respectiv cu interpretarea Comisiei, au fost peste 3.000 de pagini trimise la Comisie și discutate pe fiecare companie în parte, pe fiecare membru al Consiliului de Administrație în parte. Sunt discuții extrem de complexe. Până acum, nu am avut clar o evaluare finală din partea CE. Avem 30 de zile să încercăm să îi convingem de argumentele noastre, pe care cu siguranță le vom aduce la masa discuțiilor”.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Asiguratorii din cadrul Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România au plătit despăgubiri de 11 milioane euro în ultimii 3 ani, în baza asigurărilor de răspunderi pentru companii

Descinderi în Arad și Argeș: Metoda incredibil de simplă prin care evazioniștii s-au dat de gol!