Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea-Ciuc (SJU) a informat, marţi, că poate asigura, zilnic, 40-50 de tipuri de regim alimentar, adaptate nevoilor fiecărui pacient.
Într-o postare pe pagina de Facebook a SJU Miercurea-Ciuc sunt prezentate mai multe informaţii despre funcţionarea bucătăriei unităţii sanitare, în contextul în care “se vorbeşte mult în ultima vreme despre alimentaţia din spitale”.
“În fiecare zi putem asigura pacienţilor noştri 40-50 tipuri de regim alimentar. Meniul săptămânal se schimbă la fiecare două-trei săptămâni. Zilnic pregătim 10-12 meniuri de bază, din care derivăm celelalte diete. Exemplu: dacă meniul de bază conţine supă de legume cu tăiţei, putem prepara o variantă pasată, nesărată, fără făină”, se arată în postarea citată, potrivit Agerpres.
Totodată se precizează că există şi regimuri fără condimente, fără gluten sau fără lactoză.
Dieta fiecărui pacient este stabilită în funcţie de boala, sensibilităţile şi tratamentul prescris.
SJU Miercurea-Ciuc menţionează că pacienţii care au suferit intervenţii chirurgicale beneficiază de regimuri alimentare cu restricţii specifice.
“Pacienţii noştri primesc mâncarea caldă în tăvi reutilizabile, sigilate cu folie. Bucătăria spitalului lucrează zilnic pentru ca hrana să contribuie la vindecarea pacienţilor”, se mai arată în postarea citată.
Ministrul Sănătăţii a anunţat, recent, demararea unor controale în spitalele din ţară pentru verificarea modului în care este servită masa pacienţilor şi a condiţiilor sanitare.
De asemenea, pe site-ul Ministerului Sănătăţii este disponibil un formular online dedicat sesizărilor privind mâncarea din spitale.