Şofer care transporta roşii din Bulgaria, prins cu peste 50.000 de pachete de ţigări netimbrate în microbuz

„Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu – Ruse au descoperit în urma unui control efectuat asupra unui microbuz peste un milion ţigarete, fără marcaje fiscale, în valoare de 1.512.000 de lei. La data de 16 octombrie, în jurul orei 19,00, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară un cetăţean român, în vârstă de 36 de ani, aflat la volanul unui microbuz care transporta roşii din Bulgaria pentru România”, informează un comunicat al Brigăzii Rutiere.

În urma analizei de risc, asupra autovehiculului a fost efectuat un control amănunţit, ocazie cu care echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari, a descoperit o cantitate considerabilă de pachete de ţigări, fără marcaje fiscale, ascunsă în partea din faţă a microbuzului.

Cu ocazia inventarierii acesteia, a rezultat cantitatea totală de 1.008.000 de ţigarete (50.400 pachete de ţigări) de diverse mărci, care nu aveau aplicat timbru fiscal.

„Întreaga cantitate de ţigarete, estimată la o valoare de 1.512.000 lei, a fost indisponibilizată de către poliţişti, iar în cauză, faţă de şofer a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă, fals material în înscrisuri oficiale sub semnătură privată şi uz de fals”, arată sursa citată.

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu a dispus, joi, indisponibilizarea mijlocului de transport folosit la comiterea infracţiunilor şi continuarea cercetărilor faţă de cetăţeanul român sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

MApN: România s-a alăturat iniţiativei de creare a Coridorului VIII Pan-european de Mobilitate Militară

Milionarul Adrian Marțian a fost reținut preventiv