Sondaj Verifield – Intenţii de vot la prezidenţiale Ciolacu – 23,4%, George Simion – 19,8%, Geoană – 17,2% / Parlamentare – PSD – 28,2%, AUR – 22,7%, USR – 19,5% / Diana Şoşoacă conduce în topul notorietăţii

Liderul PSD Marcel Ciolacu conduce în topul intenţiilor de vot la alegerile prezidenţiale, urmat de liderul AUR George Simion – 19,8% şi de Mircea Geoană – 17,2%. În ceea ce priveşte opţiunile la alegerile parlamentare, PSD este pe primul loc, 28,2%, pe locul al doilea situându-se AUR – 22,7%, locul al treilea revenind USR, cu 19,5% din opţiuni, conform unui sondaj realizat de Verifield, la comanda USR, după respingerea candidaturii Dianei Şoşoacă la Preşedinţie, ca urmare a deciziei CCR. Conform sondajului, Şoşoacă este pe primul loc în topul notorietăţii, urmată, la egalitate de Marcel Ciolacu şi de Mircea Geoană.

Potrivit sondajului, clasamentul pentru alegerile prezidenţiale este: Marcel Ciolacu – 23,4%, George Simion – 19,8%, Mircea Geoană – 17,2%, Elena Lasconi – 17,1, Cristian Diaconescu – 7,6%, Nicolae Ciucă – 6,2%, Kelemen Hunor – 3,8%.

 

 

PSD conduce în topul intenţiilor de vot pentru alegerile parlamentare, cu un scor de 28,2%,urmat de  AUR – 22,7%, USR – 19,5%, PNL – 12,6%, SOS România – 5,3%, UDMR – 4,2%.

În ceea ce priveşte notorietatea, primul loc revine Dianei Şoşoacă – cu un scor de 99,3%, urmată de Marcel Ciolacu şi de Mircea Geoană, care sunt la egalitate, cu 94,9%, de George Simion – 93%, Nicolae Ciucă – 90,8%, Elena Lasconi – 84%.

 

Sondajul a fost realizat de Verifield, la comanda USR, în perioada: 7 – 9 octombrie 2024, ulterior deciziei CCR în urma căreia Diana Şoşoacă a fost eliminată din cursa pentru Cotroceni, pe un eşantion de 1009 de persoane, reprezentativ pe variabilele socio- demografice, prin intermediul chestionarului Metodă de culegere: Datele au fost culese prin metoda CATI (interviuri telefonice) Eroarea maximă admisă a datelor este de ±3.09%, la un grad de încredere de 95%.

Daniel Băluţă: Sunt şocat de efectele generate de demersul legal de a pune în siguranţă centrul Capitalei / Primarul Sectorului 4 anunţă retragerea angajaţilor instituţiei şi a echipelor care lucrează la consolidarea planşeului peste râul Dâmboviţa

UPDATE – Nicuşor Dan a emis dispoziţie pentru desfinţarea construcţiei din zona Unirii / Un buldozer a încercat să dărâme gardul, două persoane fiind rănite / Precizările Poliţiei / Prefectul atacă decizia / Daniel Băluţă retrage echipele – FOTO / VIDEO