Spitalul Wiener Privatklinik (WPK), unul dintre cele mai mari spitale private din Austria, a demarat un proiect de extindere în valoare de 55 de milioane de euro, care va dubla capacitatea spitalului, pentru a răspunde cererii în continuă creştere din partea pacienţilor internaţionali. În plus, investiţiile vizează tehnologii medicale de diagnostic de ultimă generaţie. România continuă să fie principala ţară de provenienţă a pacienţilor internaţionali ai spitalului, reprezentând 26% din total. Pacienţii români aleg spitalul pentru afecţiuni complexe, oncologia, chirurgia minim invazivă şi ortopedia au fost cele mai solicitate specialităţi în primele şase luni din acest an.
”Wiener Privatklinik (WPK), unul dintre cele mai mari spitale private din Austria, rămâne o destinaţie medicală căutată de pacienţii din România care doresc tratamente de ultimă generaţie şi îngrijire la cele mai înalte standarde. În prima jumătate a anului 2025, cele mai solicitate servicii medicale de către pacienţii români au fost tratamentele oncologice, intervenţiile chirurgicale minim invazive şi tratamentele ortopedice. România continuă să fie principala ţară de provenienţă a pacienţilor internaţionali ai spitalului, reprezentând 26% din total”, anunţă spitalul.
Afecţiunile oncologice au fost principalul motiv pentru care românii au ales să se trateze la WPK în primul semestru al anului. Aproximativ 60% dintre pacienţii români au beneficiat de serviciile oferite de WPK Central European Academy Cancer Center, cel mai complex centru oncologic privat din Europa Centrală şi de Est.
Cele mai frecvente diagnostice oncologice în rândul pacienţilor români au fost cancerul de sân, cancerul pulmonar, cancerul de prostată, cancerul gastrointestinal şi cel colorectal. Mulţi dintre aceştia au apelat la WPK pentru o a doua opinie oferită de experţi internaţionali, în special în cazurile în care tratamentele urmate anterior nu au avut rezultatele dorite.
”Abordarea oncologică de la WPK este una multidisciplinară, personalizată pentru fiecare caz în parte. Pacienţii beneficiază de tratamente inovatoare precum imunoterapia sau terapiile ţintite, administrate în baza celor mai recente dovezi ştiinţifice şi protocoale internaţionale. Planurile de tratament sunt elaborate de către o echipă interdisciplinară (Tumor Board), care reuneşte oncologi, patologi, chirurgi, radiologi şi alţi specialişti în funcţie de complexitatea fiecărui caz”, precizează reprezentanţii spitalului.
Centrul este coordonat de prof. dr. Christoph Zielinski, expert recunoscut la nivel internaţional în oncologie medicală şi imunologie clinică, inclus de Universitatea Stanford în Top 2% cei mai citaţi oameni de ştiinţă din lume.
O altă categorie importantă de servicii accesate de pacienţii români a fost cea a intervenţiilor chirurgicale minim invazive, realizate atât pentru tratarea cancerului, cât şi pentru alte afecţiuni complexe.
„Pacienţii români se adresează spitalului nostru în special pentru tratamentul afecţiunilor complexe, care necesită expertiză avansată şi soluţii personalizate. Abordarea noastră integrată – bazată pe colaborare multidisciplinară, tehnologie de ultimă generaţie şi tratamente inovatoare le oferă pacienţilor noştri cele mai bune şanse de a-şi recăpăta sănătatea şi calitatea vieţii”, a declarat Thomas Ebm, CEO Wiener Privatklinik.
Pe lângă oncologie şi chirurgie, o parte semnificativă dintre pacienţii români au accesat şi serviciile oferite de centrele de competenţă în ortopedie şi traumatologie. Aceştia s-au adresat spitalului pentru tratarea afecţiunilor articulare (inclusiv artroplastii ale şoldului, genunchiului şi umărului), leziuni sportive sau post-traumatice, tumori osoase sau malformaţii congenitale.
Cu o reţea de peste 300 de specialişti, dintre care 28 incluşi în Top 2% cei mai citaţi oameni de ştiinţă din lume, WPK oferă servicii în peste 30 de specialităţi medicale, prin intermediul a 10 centre de competenţă.
”Pentru a răspunde cererii în continuă creştere din partea pacienţilor internaţionali, WPK a demarat un amplu proiect de extindere în valoare de 55 de milioane de euro, care va dubla capacitatea spitalului. În plus, investiţiile vizează echipamente medicale de ultimă generaţie, capabile să detecteze afecţiuni în stadii incipiente şi să monitorizeze evoluţia bolii cu un nivel minim de disconfort pentru pacient. Pacienţii români beneficiază de sprijin complet în organizarea călătoriei medicale la Viena prin intermediul reprezentanţei WPK din Bucureşti. În plus, WPK oferă opţiunea consultaţiilor online, în clinica virtuală WPK Online Healthcare Center”, adaugă ei.
Fondat în 1871, Wiener Privatklinik este unul dintre cele mai mari spitale private din Austria şi este recunoscut la nivel internaţional drept unul dintre cele mai bune spitale din lume (World’s Best Hospitals) între 2021–2025. Are 145 de paturi, 5 săli de operaţie, un centru de radiologie dotat cu PET-CT şi singurul centru privat de radioterapie din Austria.