Stațiunea de schi din Alpii francezi își închide definitiv porțile. De ce s-a ajuns la acestă decizie

Situată la o altitudine între 1.370 și 1.800 de metri, stațiunea Grand Puy a fost grav afectată de încălzirea globală. Lipsa constantă a zăpezii a dus la o scădere dramatică a numărului de vizitatori, ceea ce a generat pierderi anuale de sute de mii de euro, potrivit consiliului municipal, relatează Le Monde., potrivit Mediafax.

Primarul Laurent Pascal a explicat că municipalitatea intenționează acum să ofere vizitatorilor „activități sportive și de natură care respectă mediul”. Printre planurile de viitor se numără transformarea unui rezervor în lac de pescuit și construirea unui stadion de atletism.

Acest caz nu este izolat. În aceeași zi, comunitatea de comune Matheysine din Isère a decis să oprească subvențiile pentru stațiunea de schi Alpe du Grand Serre, care se va închide după 85 de ani de existență.

Geograful Pierre-Alexandre Metral, doctorand la Universitatea Grenoble și specialist în strategii de reconversie, subliniază amploarea fenomenului: peste 180 de stațiuni de schi au fost închise în Franța începând cu anii 1970, majoritatea fiind micro-stațiuni familiale sau comunale neprofitabile, situate în zonele montane medii.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Populaţia de somoni în declin: calitatea precară a apei duce la un nou nivel minin

VIDEO Doliu în fotbalul mondial: A murit ‘jucătorul complet’ – Era triplu câștigător al Ligii Campionilor și dublu finalist de Cupă Mondială