Statuia lui Iisus Hristos din Rio, iluminată în culorile Braziliei de ziua lui Pele

Iluminarea specială care a îmbrăcat statuia în culorile echipamentului selecţionatei Braziliei a fost un tribut comun al Sanctuarului Cristo Redentor şi al Confederaţiei Braziliene de Fotbal (CBF), conform unui comunicat al acestei organizaţii.

„La ora locală 19:30 (22:30 GMT) monumentul a fost iluminat cu culorile verde şi galben cu aluzie la triplul campion cu selecţionata braziliană în 1958, 1962 şi 1970, idolul lui Santos, autorul a 1.282. goluri şi Regele Fotbalului, printre multe alte titluri”, a precizat forul fotbalistic brazilian.

Potrivit entităţii, omagiul comun face parte dintr-o campanie de perpetuare a istoriei şi moştenirii ”celui mai mare fotbalist al tuturor timpurilor”.

Pele a murit pe 29 decembrie 2022 din cauza unei insuficienţe multiple de organe, ca urmare a progresului unui cancer de colon.

CBF a reamintit că a sponsorizat şi cu alte ocazii iluminarea specială a statuii Cristo Redentor, pentru a aminti alte momente speciale, cum ar fi cei 30 de ani de la câştigarea titlului mondial din 1994 şi alegerea Braziliei ca gazdă a Cupei Mondiale feminine din 2027

Sursa: www.stiripesurse.ro

Comisia paritară a LFP se va pronunţa vineri în litigiul dintre Mbappe şi PSG

Kamala Harris i-a adus un omagiu legendei baseball-ului Fernando Valenzuela