Stellantis recheamă 54.000 de SUV-uri hibride din întreaga lume din cauza unei defecţiuni a pedalei de frână

Producătorul auto Stellantis recheamă 54.000 de SUV-uri crossover hibride din întreaga lume, deoarece pedala de frână a vehiculelor s-ar putea decupla şi s[ nu mai funcţioneze, transmite Reuters.

Rechemarea, a spus compania, include unele SUV-uri hibride plug-in Alfa Romeo Tonale din 2024 până în 2025 şi unele SUV-uri plug-in Dodge Hornet din 2024, care se bazează pe aceeaşi platformă.

Anunţul a fost făcut într-un dosar depus la Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi din SUA şi într-o declaraţie separată a Stellantis.

Rechemarea include 21.069 de vehicule în Statele Unite, aproximativ 2.280 în Canada, 134 în Mexic şi aproximativ 30.517 în afara Americii de Nord, a spus Stellantis.

Compania a spus că unele SUV-uri pot avea o pedală de frână care s-ar putea decupla din greşeală în timp ce este apăsată.

Stellantis a spus că a cunoscut 15 cazuri la nivel global în care ansamblurile pedalei de frână s-au prăbuşit în timpul conducerii normale, inclusiv un accident, fără răniri raportate.

Dealerii vor întări pedala de frână adăugând un şurub şi o piuliţă, a spus Stellantis.

Compania a spus că proprietarii modelelor afectate ar putea folosi, de asemenea, frâna de parcare electronică pentru a încetini vehiculul într-un mod controlat dacă întâmpină o pierdere a puterii de frânare.

Stellantis a spus că sistemul automat de frânare de urgenţă, dacă nu este dezactivat, va interveni fără acţiuni suplimentare din partea şoferului, atunci când detectează că o coliziune este iminentă.

 

Reuters: Moldova îşi votează viitorul european cu umbra Rusiei în spate

Cei trei fraţi dispăruţi din judeţul Hunedoara s-ar afla alături de tatăl lor/ Poliţiştii continuă cercetările pentru a stabili exact unde sunt aceştia