Steven Seagal pare pregătit să lupte în Ucraina. De partea Rusiei: ‘Aș muri pentru Putin!’

Actorul a fost mult timp megafonul Kremlinului, „Reprezentant Special” pe probleme culturale, este prezent deseori la ceremoniile lui Putin și susține invazia rusă din Ucraina, În documentarul „În numele justiției”, actorul a vizitat și teritoriile ocupate de forțele armate ruse, ajungând chiar în orașul Mariupol.

Partidul Veteranii Rusiei i-a propus actorului Steven Seagal să lupte în războiul din Ucraina

Partidul Veteranii Rusiei i-a propus actorului american Steven Seagal să lupte în războiul din Ucraina. Potrivit unei declaraţii din 2022, actorul susţinea că este dispus să lupte de partea lui Putin și să moară alături de el.

„Voi fi de partea președintelui meu, voi lupta de partea președintelui meu și, dacă va fi nevoie, voi muri împreună cu președintele meu”, spunea Seagal, conform RAI NEWS.

„Mișcarea Veteranii Rusiei s-a oferit să-l ajute pe actorul și regizorul Steven Seagal să se alăture uneia dintre formațiunile de voluntari a armatei ruse, care participă la războiul ruso-ucrainean”, se precizează într-un mesaj pe care președintele mișcării, Ildar Reziapov, i l-a transmis actorului, în vârstă de 72 de ani, vineri, pe data de 11 octombrie.

„Afirmaţiile Dvs. despre disponibilitatea de a apăra și chiar de a vă da viața pentru patria noastră reprezintă un simbol important de loialitate și de patriotism, care ne impresionează profund pe toți”, se specifică în mesajul lui Reziapov, a cărei copie a fost postată pe canalul de Telegram al Agenţiei de presă RIA NOVOSTI, vineri, pe 11 octombrie. „Am dori să vă acordăm sprijinul nostru total în cazul în care Dvs. veţi lua decizia definitivă de a participa la aşa-zisa operaţiune militară specială rusă de partea Federației Ruse. Mișcarea Veteranii Rusiei este dispusă să vă ofere informații și asistență organizatorică pentru a vă alătura uneia dintre formațiunile de voluntari ale Forțelor Armate ale Federației Ruse care participă la SVO – aşa-zisa operaţiune militară specială rusă (astfel au numit autorităţile ruse războiul din Ucraina)”, se menţionează în mesajul transmis.

Veteranii Rusiei au venit cu o astfel de inițiativă, după ce filmul documentar propagandstic, realizat de Steven Seagal, ‘În numele justiției’ a fost postat pe platforma Smotrim.ru (al postului public de televiziune rus VGTRK), pe 10 octombrie.

În film, Seagal, printre altele, a declarat că a doua zi, după începerea invaziei pe scară largă a trupelor rusești în Ucraina, i-a scris un mesaj președintelui rus Vladimir Putin, în care și-a exprimat sprijinul. Potrivit lui Seagal, el a scris în mesaj: „Acum vom vedea cine sunt adevărații noștri compatrioți, cine sunt prietenii noștri și cine sunt dușmanii noștri. Voi fi alături de președintele meu și voi lupta de partea președintelui meu. Dacă va fi nevoie, voi muri alături de președintele meu”.

În documentarul „În numele justiției”, Steven Seagal a povestit despre vizita sa în Donbas

El a început să lucreze la acest film din 2022, a declarat Seagal, într-un interviu realizat de jurnalistul Vladimir Soloviov. În documentar apar imagini dintr-un penitenciar din Elenivka, din regiunea Donețk, Ucraina, pe care Seagal l-a vizitat ​​la scurt timp, după ce a avut loc acolo un adevărat masacru în rândul prizonierilor de război. Seagal a declarat în film că în penitenciar se aflau prizonieri de război ucraineni, „inclusiv naziști de la Azovstal” din Mariupol. Administrația Prezidențială Rusă nu a comentat declarațiile lui Steven Seagal și nici inițiativa Veteranilor Rusiei.

Steven Seagal a primit cetățenia rusă în anul 2016, la câteva luni, după ce a devenit cetățean al Serbiei. Actorul a ocupat funcția de reprezentant special al Ministerului rus al Afacerilor Externe pentru relațiile umanitare dintre Federația Rusă și Statele Unite, în 2018. Seagal s-a alăturat Partidului O Rusie Dreaptă – Pentru Adevăr în 2021. Steven Seagal susține în mod deschis invazia trupelor ruse în Ucraina. După o vizită în Donbas, în august 2022, actorul a spus într-un interviu pe care i l-a acerdat lui Vladimir Soloviov că războiul a început după ce Rusia s-a confruntat cu „o amenințare existențială, o amenințare la adresa existenței sale”. În anul 2023, președintele rus, Vladimir Putin, i-a acordat lui Seagal Ordinul Prieteniei.

Premierul Ciolacu intervine în scandalul din Capitală: ‘Într-o democrație consolidată, dreptatea nu se face cu buldozerul’

Conflict diplomatic – India şi Canada anunţă expulzarea reciprocă a câte şase diplomaţi