Știința începe să aibă dovezi în privința existenței sufletului uman și a unui tărâm dincolo de universul fizic, cu legi diferite de cele pe care le cunoaștem

Conform QFT, realitatea este alcătuită din cuante, pachete discrete de energie care formează câmpuri precum cele electrice sau electromagnetice. Cercetătorii americani sugerează că există posibilitatea unui tărâm dincolo de universul fizic, guvernat de legi diferite de cele pe care le cunoaștem.

Ei susțin că fizica actuală, inclusiv mecanica cuantică, nu poate oferi o explicație completă pentru fenomenele care se petrec în afara lumii materiale.

Edward și Roger Kamen propun că sufletul, în loc să interacționeze direct cu materia, ar putea interacționa cu anumite câmpuri, cum ar fi undele electromagnetice.

Acest concept stă la baza ipotezei lor despre „câmpul sufletului” – o formă de câmp cuantic capabil să stocheze și să transfere informații, în special memoria de lucru, atât în timpul vieții, cât și după moarte.

Unul dintre argumentele principale în favoarea acestei teorii îl reprezintă experiențele din apropierea morții (NDE). Persoanele care au trecut prin astfel de experiențe relatează adesea că au putut percepe evenimente din jurul lor, chiar și în condițiile în care simțurile lor fizice, inclusiv vederea, nu funcționau.

content-image

Cercetătorii explică acest fenomen prin interacțiunea dintre suflet și lumină, similar modului în care creierul uman procesează fotonii pentru a crea imagini.

De asemenea, ei sugerează că sunetele percepute în timpul NDE ar putea fi explicate prin capacitatea câmpului sufletului de a „citi” undele electromagnetice generate de celulele auditive, chiar și atunci când corpul este inconștient. Un aspect deosebit de interesant al teoriei este legat de memorie.

Autorii propun că informațiile stocate în memoria de lucru ar putea fi transferate de la câmpurile electrice ale creierului la câmpul cuantic al sufletului, explicând astfel persistența amintirilor după moarte, scrie incredibilia.ro.

Mai mult, cercetătorii sugerează că interacțiunea dintre câmpul sufletului și câmpurile electromagnetice ale corpului ar putea funcționa și în sens invers.

Astfel, câmpul sufletului ar putea influența activitatea creierului, o ipoteză care se aliniază cu teoria cuplării citoelectrice, conform căreia câmpurile electrice pot afecta neuronii la nivel molecular.

Deși recunosc dificultatea demonstrării științifice a existenței câmpului sufletului, Edward și Roger Kamen consideră că această teorie deschide noi perspective fascinante pentru cercetări viitoare în domeniul interacțiunilor dintre lumea fizică și ceea ce ar putea exista dincolo de ea.

 

Sursa: www.stiripesurse.ro

Fotbal: Răzvan Sava a apărat un penalty la debutul său la echipa Udinese, în Cupa Italiei

Anchetă după explozia pagerelor din Liban – Este vizată și România