‘Stilul lui Vladimir Putin’ în justiția din România. Cazul Șoșoacă-CCR a explodat la nivel european

„Este o instituție foarte politizată. Acești judecători sunt aleși de politicienii din Parlament. Printre ei se numără foști membri ai partidelor Parlamentului”, a declarat ea pentru sursa citată.

Șoșoacă, liderul partidului S.O.S România, a fost alesă în Parlamentul European în iunie. Ea a cerut anterior UE să nu mai furnizeze arme Kievului și chiar a spus că România ar trebui să anexeze unele teritorii ucrainene, punctează POLITICO.

În timpul interviului, ea a atacat Israelul, Statele Unite și serviciile secrete ale ambelor țări, despre care a susținut că „au influențat decizia instanței”.

Unii dintre judecătorii din instanța care i-a interzis ar „prefera” ca ea să „nu devină președinte”, a continuat ea.

„Este pentru că conduc în alegerile prezidențiale și vreau să obțin independența României”, a spus ea.

Șoșoacă a mai spus că va merge la Curtea Internațională de Justiție de la Haga, dacă o să fie nevoie.

„Metode în stilul lui Putin”

„Diana Șoșoacă reprezintă tot ce este rău în politica românească”, a declarat europarlamentarul Eugen Tomac, într-un comunicat „Ea este un politician care susține agenda Kremlinului și folosește cel mai agresiv și xenofob limbaj împotriva minorității evreiești din țara noastră. Cu toate acestea, acest tip de politician nesăbuit nu ar trebui oprit folosind metode în stilul lui Putin”, a continuat Tomac.

„Decizia Curții Constituționale este discutabilă și greu de înțeles. Principiile fundamentale ale democrației nu ar trebui niciodată puse în așteptare în niciun context. Șoșoacă ar trebui să fie înlăturată de alegători la urne sau sancționată de cei care apără demnitatea și drepturile cetățenilor prin procese democratice”.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Alertă în Florida – Urganul Milton a atins categoria 5 și se apropie de uscat

FOTO Tragedie la Raliul Marocului: Un pilot a murit după un accident în prima etapă