SUA consideră ‘profund îngrijorător’ atacul grupării libaneze Hezbollah asupra Tel Avivului

Atacul cu rachetă al grupării şiite libaneze Hezbollah care a vizat oraşul Tel Aviv este „profund îngrijorător”, a declarat miercuri Casa Albă, cerând o soluţie diplomatică, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Acest gest „este cu siguranţă profund îngrijorător, evident pentru israelieni, dar şi pentru noi”, a declarat la CNN John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului pentru securitate naţională al Casei Albe, apreciind că rămâne posibilă o rezolvare a conflictului pe cale diplomatică.

O rachetă balistică trasă din Liban şi care se îndrepta spre Tel Aviv a fost interceptată fără să îşi atingă ţinta, a anunţat miercuri armata israeliană, care a declarat totodată că îşi continuă bombardamentele „la scară largă” în sudul şi estul Libanului.

Hezbollah a anunţat miercuri că racheta a vizat sediul Mossad de lângă Tel Aviv, despre care spune că este responsabil pentru asasinarea liderilor săi şi aruncarea în aer a pagerelor şi walkie-talki-urilor deţinute de membri ai grupării, potrivit Reuters.

Această escaladare a conflictului provoacă îngrijorări cu privire la o conflagraţie în regiune la aproape un an de la începerea războiului din Fâşia Gaza.

„Ceea ce îşi doreşte toată lumea este un mediu sigur, în care oamenii pot merge acasă, iar copiii se pot întoarce la şcoală. Aceasta este ceea ce doreşte Israelul”, a declarat miercuri, la NBC, şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken.

„Cel mai bun mod de a realiza acest lucru nu este războiul, nici escaladarea, ci un acord diplomatic care să permită retragerea forţelor de la graniţă, crearea unui mediu sigur şi întoarcerea oamenilor la casele lor”, a mai spus el.

Zelenski se plânge la ONU de planul de pace China-Brazilia: ‘Nu doar că ignoră realitatea, dar îi oferă lui Putin spațiu pentru a continua războiul’

Nicoleta Radu (PAID): Până în momentul de faţă, avem în jur de 300 de dosare avizate în urma inundaţiilor din Vaslui şi Galaţi