SUA – O pisică pierdută în Parcul Yellowstone a mers aproape 1.300 de km şi s-a reunit după două luni cu stăpânii săi

Timp de două luni, un cuplu din California şi-a căutat pisica, pierdută în timp ce se aflau în excursul în parcul naţional Yellowstone. Felina a fost găsită la aproape 1.300 de kilometri distanţă de Yellowstone

În iunie, cuplul a plecat în camping în parcul naţional, unde pisica lor a fost atrasă de ceva în sălbăticie. Pisica, Rayne Beau, a fugit în copaci şi nu au mai văzut-o timp de 60 de zile. În timpul călătoriei, ei au căutat în fiecare zi, punând bunătăţi şi jucării în diverse locuri, în speranţa că se va întoarce, dar fără succes.

„A trebuit să plecăm fără el”, a declarat Susanne Anguiano pentru KSBW . „Aceasta a fost cea mai grea zi, pentru că am simţit că-l abandonez”, a spus ea.

La începutul lunii august, cuplul a primit un mesaj de la Pet Watch, un serviciu de urmărire a animalelor de companie, care indica, pe baza cipului felinei, că pisica lor a fost găsită în Roseville – 1,287km distanţă de  Yellowstone – la filiala locală a Societăţii pentru Prevenirea cruzimii faţă de animale. 

O femeie îl descoperise pe Rayne Beau singur pe stradă şi l-a adus la adăpost. Pisica se afla la aproximativ 300 de kilometri distanţă de locuinţa stăpânilor săi.

Cum a călătorit Rayne Beau aproape 1.300 de kilometri rămâne un mister.

Se estimează că 10 milioane de câini şi pisici sunt pierduţi sau furaţi în SUA în fiecare an, potrivit Asociaţiei Americane de Medicină Veterinară. Doar una din 50 de pisici aflate în adăposturi se întoarce la stăpâni, dar dacă sunt dotate cu un microcip, aproape două din cinci se reunesc cu familiile lor.
 

Emiratele Arabe Unite speră să extindă parteneriatul de 1 trilion de dolari cu SUA prin AI şi Investiţii

Cătălin Predoiu, convorbire cu omologul britanic – S-a discutat despre intensificarea cooperării româno-britanice în combaterea criminalităţii transfrontaliere şi migraţiei ilegale