SUA şi China au semnat acorduri de cooperare în materie de stabilitate financiară

SUA şi China au semnat săptămâna trecută acorduri de cooperare în materie de stabilitate financiară, potrivit unui raport de luni al Băncii Populare a Chinei, citat de CNBC.

Acordul a fost convenit la o întâlnire a Grupului de lucru financiar SUA-China la Shanghai, joi şi vineri.

Brent Neiman, subsecretar adjunct pentru finanţe internaţionale la Departamentul de Trezorerie, şi Xuan Changneng, guvernator adjunct al PBOC, conduc împreună grupul de lucru.

Cele două părţi au schimbat, de asemenea, o listă de persoane pe care să le contacteze în caz de stres financiar sau evenimente cu risc, se arată în raportul PBOC.

O comunicare a Trezoreriei nu a fost disponibilă luni după-amiaza, ora Beijingului.

La întâlnire au participat şi reprezentanţi ai Rezervei Federale, ai Comisiei pentru Valori Mobiliare din SUA, ai Administraţiei Naţionale de Reglementare Financiară şi ai Comisiei de Reglementare a Valorilor Mobiliare din China, a spus PBOC.

Discuţiile au fost ”profesionale, pragmatice, sincere şi constructive”, potrivit unei traduceri a CNBC a declaraţiei chineze.

Subiectele discutate au inclus pieţele de capital, plăţile transfrontaliere şi politica monetară a celor două ţări, în special în contextul celei de-a treia reuniuni plenare a Chinei, încheiată recent, se arată în documentul PBOC.

 

GM concediază peste 1.000 de angajaţi salariaţi de la divizia de software şi servicii

SUA aprobă vânzarea a 36 de elicoptere de atac de tip Apache Coreei de Sud, în valoare de 3,5 miliarde de dolari, în prima zi a exerciţiului militar comun Ulchi Freedom Shield