Sultanul Erdogan cere Occidentului ‘măsuri descurajatoare’ împotriva Israelului: ‘Pentru ca regiunea noastră să nu fie târâtă într-un mare dezastru’

Erdogan a declarat într-o conferinţă de presă că războiul Israelului din Gaza va fi în fruntea agendei discursului său de marţi la Adunarea Generală a ONU.

„Pentru ca regiunea noastră să nu fie târâtă într-un mare dezastru, presiunea asupra Israelului trebuie să crească şi mai mult”, a declarat Erdogan într-o conferinţă de presă la Istanbul.

El a comentat despre atacurile din Liban săptămâna aceasta, inclusiv detonarea de pagere şi walkie-talkie ale membrilor Hezbollah, care au ucis 39 de persoane.

Atacurile asupra dispozitivelor de comunicaţii sunt considerate pe scară largă a fi fost efectuate de Israel, care nici nu a confirmat şi nici nu a infirmat implicarea sa.

Israelul trebuie oprit

„Este timpul ca toate ţările cu misiunea de a proteja pacea mondială să vină cu soluţii care să oprească Israelul. Pentru a pune capăt acestei opresiuni care durează de aproape un an, pentru a stabili o încetare permanentă a focului şi pentru a asigura fluxul nestingherit al ajutorului umanitar, noi toţi, întreaga lume şi în special ONU, avem îndatoriri importante”, a spus Erdogan.

Turcia a denunţat acţiunile Israelului în Gaza, care au venit ca răzbunare la atacul Hamas asupra Israelului din 7 octombrie.

Israelul spune că aproximativ 1.200 de persoane au fost ucise şi peste 250 de persoane au fost luate ostatice în timpul atacului.

Ofensiva militară ulterioară a Israelului în Fâşia Gaza a ucis peste 41.000 de palestinieni, potrivit Ministerului Sănătăţii din enclavă.

Ankara a oprit, de asemenea, orice comerţ cu Israelul şi a depus o cerere de a se alătura cazului Africii de Sud la Curtea Internaţională de Justiţie, acuzând Israelul de genocid.

Israelul a respins în mod repetat acuzaţiile de genocid ale cazului, ca fiind lipsite de temei.

Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I vine în România, în 2025: An special pentru Biserica Ortodoxă Română și ortodoxie

Meciul FCSB – Petrolul: Jandarmii au folosit gaze lacrimogene după ce fani prahoveni au forţat dispozitivul de ordine la intrarea în stadion