SURSE `Rechinul` imobiliar `Mangiunică` plasat sub control judiciar de DNA – Joi au loc noi audieri la DNA în dosarul de evaziune cu 20 de milioane de lei

Concret, după finalizarea perchezițiilor ce au avut loc în trei județe, la audieri a fost adus omul de afaceri pentru a explica de ce a plătit statului român TVA în cotă de 5 la sută în vreme ce ar fi trebuit să plătească, potrivit anchetatorilor 19 la sută.

După discuțiile cu anchetatorii procurorul de caz a stabilit plasarea lui Ion sub control judiciar pentru 30 de zile perioadă în care acesta are de resepctat mai multe obligații și interdicții stabilite de către anchetatori.

Aceleași surse precizează că joi vor avea loc noi audieri la sediul DNA legate de acest caz fără face precizări cu privire la calitatea sau numele celor chemați.

Șef din ANAF în vizorul DNA

Concret afirmă sursele arătate, Cornel Petruţ Ion, un apropiat al omului de afaceri Petre Nicolae, care dezvoltă mii de locuinţe în Sectorul 6 al Capitalei, „vindea imobile cu cota de tva de 5 la suta deși nu îndeplinea toate conditiile legale pentru aceasta cotă”.

”În realitate el ar fi trebuit să vândă aceste imobile de locuit cu cota de TVA de 19 la sută în raport de caracteristicle acestora”, mai arată sursele precizate. Astfel, se pare că diferența de cotă ajungea finalmente în buzunarele afaceristului.

Potrivit acelorași surse „este vorba despre imobile de locuit din sectorul 6 al Capitalei” iar între locațiile percheziționate se numără și firma lui Ion.

Referitor la firmele lui Ion sursele autorului au arătat „a fost un control la societățile sale iar inspectorii ANAF care au făcut controale au fost schimbați fără explicatii astfel că în speță este cercetat și un potențial abuz în serviciu”, mai arată sursele autorului.

Cine este „Mangiunică„

Conform Confidas, Cornel Petruţ Ion este acţionar în 14 companii aflate în funcţiune, la care se mai adaugă încă patru companii în care a fost acţionar, dar au fost radiate.

Una dintre companiile la care Ion este acţionar este firma Exigent Development, firma care dezvoltă proiectul de locuinţe Plaza Residence din Militari, care a ajuns la afaceri de peste 200 milioane lei în 2021.

Exigent Development este deţinută, conform datelor de pe platforma de analiză a companiilor Confidas, de trei acţionari: Cornel Petruţ Ion, Daniel Niculae şi Francisca Elena Niculae, fiecare având părţi egale din companie.

Trebuie menționat că Ion este ginerele lui Gheorghe Dincă, zis Gheorghiță al lui Vasiloi, liderul clanului interlop cu același nume din Capitală.

Tentativă de şantaj la adresa familiei lui Michael Schumacher: trei suspecţi, trimişi în judecată

‘Lupta’ pentru medalia de bronz – Jordan Chiles și USA Gymnastics fac presiuni pentru a-i ‘fura performanța’ Anei Bărbosu