SURSE Se schimbă strategia în jurul lui Mircea Geoană: Apare în joc ‘moneda de schimb’

Conform surselor noastre, în jurul lui Mircea Geoană se schimbă ușor, ușor strategia și se încearcă formarea unui partid, care să-l susțină la alegerile prezidențiale și gravitând pe lângă Geoană să intre în Parlament.

Se lucrează deja la formarea în timp record a unui partid format din foști oameni de la PSD, PNL, USR sau AUR. Scopul este să creeze un partid cu structuri în toată țara, care să ajute campania lui Mircea Geoană și, în paralel, să forțeze intrarea în Parlament.

Conform surselor noastre, se poartă discuții cu un partid local Partidul Patriot, care să se extindă cu filiale la nivel național. Deja negocierile ar fi avansate, iar acest partid este ”cumpărat” cu promisiunea unui loc eligibil pe lista de la parlamentare.

Timpul este inamicul numărul unu al acestei strategii. Oamenii din jurul lui Mircea Geoană mai au doar 2-3 săptămâni până la depunerea listelor cu semnături, de aceea totul se face în regim de maximă urgență.

Independentul Mircea Geoană are o pârghie politică extrem de importantă la dispoziție. El are, în acest moment, peste 15% în orice sondaj, dar și o tendință de creștere. Dacă va intra în turul II, Mircea Geoană va avea un scor și mai mare pentru acest partid care gravitează în jurul său.

În acest context, Geoană are potențialul politic de a tracta un partid în Parlament, cu un scor de peste 5%, ceea ce înseamnă că are monedă de schimb pentru susținătorii săi.

Sprijinul logistic din teritoriu al foștilor din PSD, PNL, USR sau AUR vine la schimb cu promisiunea unui loc călduț în viitorul Parlament.

 

 

VIDEO Ludovic Orban, profeție sumbră pentru Klaus Iohannis: Nu se potrivește socoteala de la Sibiu

Sute de mijloace de transport, verificate în punctele e trecere a frontierei, în cadrul acţiunii Bariera / Produse contrafăcute, găsite în autocare venind din