Tabăra lui Trump o atacă pe Kamala Harris pentru faptul că nu are copii. Fosta soţie a soţului ei, producătoarea Kerstin Emhoff, îi ia apărarea. În polemică intervine şi Jennifer Aniston – FOTO

Fosta soţie a lui Doug Emhoff, soţul Kamalei Harris, i-a luat apărarea, miercuri, vicepreşedintei, după ce dinspre tabăra lui Trump au venit critici sexiste care îi reproşează că nu are copii biologici. Kerstin Emhoff a spus că îi este recunoscătoare Kamalei Harris pentru felul în care s-a purtat cu copiii ei şi s-a declarat mândră că face parte din „familia lor mixtă”, relatează CNN.

„Acestea sunt atacuri nefondate. Timp de peste 10 ani, de când Cole şi Ella (copiii ei şi ai lui Doug Emhoff – n.r.) erau adolescenţi, Kamala a fost co-părinte, cu Doug şi cu mine”, a declarat Kerstin Emhoff pentru CNN. „Ea este iubitoare, grijulie, foarte protectoare şi mereu prezentă. Iubesc familia noastră mixtă şi sunt recunoscătoare să o am (pe Kamala – n.r.) în ea”, a transmis Kerstin Emhoff.

Declaraţia sa vine după apariţia unui videoclip în care candidatul republican la vicepreşedinţie, senatorul JD Vance, tată a trei copii, critica mai multe figuri publice, printre care Kamala Harris, reprezentanta Alexandria Ocasio Cortez şi secretarul transporturilor, Pete Buttigieg, pe care i-a numit „o grămadă de doamne cu pisici, dar fără copii care se simt mizerabil în propriile vieţi”.

„Este doar un fapt elementar – te uiţi la Kamala Harris, Pete Buttigieg, AOC (Alexandria Ocasio Cortez) – întregul viitor al democraţilor este controlat de oameni fără copii”, i-a spus Vance lui Tucker Carlson într-un interviu din iulie 2021.

Apariţia din 2021 a lui Vance la fostul show de la Fox News al lui Tucker Carlson a intervenit pe când actualul coechipier al lui Donald Trump candida pentru Senat în statul Ohio. 

Kerstin Emhoff, producător de film, are doi copii cu Doug Emhoff, cu care s-a căsătorit în 1992 şi a divorţat 16 ani mai târziu, păstrându-şi numele de căsătorie.

Vicepreşedinta Kamala Harris a mărturisit la un moment dat că cei doi copii vitregi ai săi îi spun „Momala”.

Harris s-a confruntat deja cu o serie de atacuri pe tema rasei şi sexului ei. Presa conservatoare s-a dezlănţuit cu calomnii la adresa ei mai ales de când preşedintele Joe Biden a anunţat că se retrage din cursă, duminică, şi o susţine pe Harris. Vicepreşedinta a fost prezentată drept o candidată „DEI” (acronim de la Diversitate, Echitate şi Incluziune) şi a fost analizată în amănunt, de la povestea ei romantică până la felul în care râde.

Pete Buttigieg, care a fost criticat împreună cu Harris în interviul lui Vance din 2021, a declarat pentru CNN că remarcile au venit într-un moment în care el şi soţul său, Chasten, „treceau printr-un eşec destul de dureros în efortul lor de adopţie”.

„Nu avea de unde să ştie asta”, a adăugat Buttigieg, „dar poate că de aceea nu ar trebui să vorbeşti despre copiii altor oameni”. (Buttigiegs a primit în cele din urmă adopţia unor gemeni la sfârşitul anului 2021).

Kamala Harris şi Doug Emhoff s-au căsătorit în 2014.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

„Chestia cu familiile mixte”, a declarat Harris pentru CNN în 2020, „dacă toată lumea abordează acest lucru în aşa fel încât să existe multă dragoste de împărtăşit, atunci funcţionează”.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Într-un eseu publicat în 2019 în Elle, Harris a vorbit despre faptul că a devenit foarte bună prietenă cu Kerstin Emhoff şi că au împărţit o familie mixtă. „Kerstin şi cu mine ne-am înţeles bine şi suntem prietene dragi”, a spus Harris. „Uneori glumim că familia noastră modernă este aproape un pic prea funcţională”, a adăugat ea.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

JENNIFER ANISTON CĂTRE JD VANCE: „MĂ ROG CA FIICA TA SĂ FIE SUFICIENT DE NOROCOASĂ SĂ AIBĂ COPII”

În polemica iscată de remarcile candidatului republican pentru vicepreşedinţie a intervenit şi actriţa Jennifer Aniston. Ea a distribuit pe Instagram Stories o captură de ecran cu Vance şi a scris: „Chiar nu pot să cred că asta vine din partea unui potenţial vicepreşedinte al Statelor Unite”.

Aniston – care de obicei îşi păstrează viaţa personală privată, dar a vorbit public despre problemele ei de fertilitate – a criticat, de asemenea, poziţia ultraconservatoare a lui Vance cu privire la drepturile reproductive. „Tot ce pot să spun este… dle Vance, mă rog ca fiica dvs. să fie suficient de norocoasă să aibă copiii ei într-o zi”, a scris Aniston în postarea sa. „Sper că nu va trebui să apeleze la fertilizarea in vitro ca a doua opţiune. Pentru că tu încerci să îi iei şi asta”.

În 2022, Aniston a dezvăluit pentru revista Allure că s-a luptat cu probleme de fertilitate şi că a făcut proceduri de fertilizare in vitro.

„Am încercat să rămân însărcinată. A fost un drum provocator pentru mine, drumul de a face copii”, a spus Aniston, reflectând asupra perioadei când avea 30-40 de ani. „Toţi anii şi anii şi anii de speculaţii… A fost foarte greu. Am trecut prin FIV, am băut ceaiuri chinezeşti, orice. Am dat totul pentru asta. Aş fi dat orice dacă cineva mi-ar fi spus: ‘Îngheaţă-ţi ouăle. Fă-ţi o favoare’. Pur şi simplu nu te gândeşti la asta. Aşa că iată-mă astăzi. Nava a plecat”, a declarat actriţa.

De-a lungul carierei sale, ea a fost supusă unei acoperiri mediatice excesive din paretea tabloidelor, care au insistat în mod repetat asupra relaţiilor sale de-a lungul anilor şi au întrebat-o de ce nu are copii. În interviul acordat revistei Allure, Aniston a declarat că acuzaţiile din presă conform cărora ea „a fost egoistă” şi „i-a păsat doar de carieră” au fost dureroase pentru ea. „Doamne fereşte ca o femeie să aibă succes şi să nu aibă un copil”, a spus ea în 2022. „Şi motivul pentru care soţul meu m-a părăsit, pentru care ne-am despărţit şi am pus capăt căsniciei noastre, a fost că nu i-am făcut un copil. Au fost minciuni absolute”, a declarat ea.

Miercuri, Aniston a părut, de asemenea, să o susţină pe Harris, postând un videoclip din 2018 în care Harris face presiuni asupra lui Brett Kavanaugh, pe atunci nominalizat la Curtea Supremă, şi îi pune întrebări cu privire la dreptul la avort.

Sănătatea reproductivă va fi o problemă-cheie în alegerile din SUA. Multe femei de la Hollywood au vorbit despre drepturile reproductive şi se vor alinia cu Harris, care a fost principala voce a administraţiei Biden privind dreptul la avort al femeilor.

UPDATE – MApN – Au fost identificate resturi de dronă rusească de tip Geran1/2, în apropierea localităţii Plauru, din judeţul Tulcea, în urma incidentului de miercuri noapte/ Însărcinatul cu afaceri a.i. al Ambasadei Rusiei, convocat la MAE /Reacţia NATO

Liga Europa: Corvinul Hunedoara a remizat cu Rijeka, scor 0-0