Tânără ţinută cu forţa într-un imobil insalubru şi obligată de un individ să se prostitueze

Procurorii DIICOT au reţinut un bărbat, acuzat că a adăpostit o tânără de 21 de ani într-un imobil insalubru şi a transportat-o în diferite locaţii din Capitală, unde a constrâns-o prin violenţă să se prostitueze.

„În fapt, s-a reţinut că, începând cu luna noiembrie 2022, inculpatul, profitând de starea de vădită vulnerabilitate a unei persoanei vătămate în vârstă de 21 de ani (cauzată de lipsa unei locuinţe şi a mijloacelor materiale de subzistenţă), dar şi prin inducerea în eroare în sensul promisiunii unei locuinţe în schimbul unei chirii, a recrutat-o în scopul exploatării sexuale şi a obligat-o, prin acte repetate de violenţă fizică şi psihică, să practice prostituţia. Ulterior, în cursul lunii noiembrie 2022, inculpatul a adăpostit persoana vătămată într-un imobil insalubru, fără geamuri şi mobilier, şi a transportat-o în diferite locaţii situate pe raza municipiului Bucureşti, unde a constrâns-o să întreţină relaţii sexuale contra cost. Sumele de bani rezultate din activitatea infracţională au fost însuşite de inculpat”, a informat DIICOT, într-un comunicat transmis marţi AGERPRES.

Bărbatul va fi prezentat marţi în faţa unui judecător de la Tribunalul Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Activităţile de urmărire penală au fost realizate împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti. AGERPRES/(AS – autor: Eusebi Manolache, editor: Andreea Rotaru, editor online: Ada Vîlceanu) 

Sursa: www.agerpres.ro

VIDEO Soldații ruși înfig steagul victoriei în orașul Vuhledar, unde armata Moscovei înaintează spre centru

Ministerul Sănătăţii: Doi dintre copiii refugiaţi din Gaza, trataţi în spitale româneşti, au fost externaţi / Care este starea celorlaţi copii şi unde sunt îngrijiţi