Înainte de reuniunea miniștrilor de finanțe și a guvernatorilor băncilor centrale din G7, existau îndoieli cu privire la existența unui comunicat final, date fiind diviziunile statelor cu privire la tarifele americane. Cu toate acestea, după discuții care s-au întins pe parcursul a trei zile, participanții au semnat un document.
„Am găsit un teren comun cu privire la cele mai presante probleme globale cu care ne confruntăm”, a declarat ministrul canadian al Finanțelor, Francois-Philippe Champagne, la conferința de presă de joi. „Cred că trimite un semnal foarte clar lumii (…) că G7 este unit în scop și în acțiune”, a adăugat el.
Potrivit comunicatului, membrii G7 vor continua să monitorizeze „politicile și practicile care nu țin de piață”, care contribuie la dezechilibrele din comerțul mondial. Declarația nu a menționat China, dar „politicile care nu țin de piață” se referă în mod obișnuit la subvențiile la export și la politicile valutare ale acestei țări, despre care administrația Trump afirmă că îi conferă un avantaj în comerțul internațional.
Reuniunea de profil înalt a oficialilor din SUA, Canada, Regatul Unit, Japonia, Germania, Franța și Italia a părut a fi mai congenială decât o reuniune anterioară a miniștrilor de externe din G7 din martie, potrivit The Guardian. Această reuniune, care a avut loc tot în Canada, a fost organizată în contextul în care Donald Trump amenința cu taxe vamale drastice asupra Canadei și sugera că aceasta ar putea deveni al 51-lea stat.