Teatrul istoric Coliseum din Oldham a fost salvat de la închidere

Teatrul istoric Coliseum din Oldham a fost salvat de la închidere, după o campanie de succes condusă de actriţa Julie Hesmondhalgh, scrie The Guardian.

Închiderea şocantă a teatrului a fost anunţată anul trecut, după ce Arts Council England şi-a retras finanţarea. Acesta şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la management, în timp ce consiliul Oldham, care deţine clădirea, a declarat că aceasta „nu mai corespunde scopului”.

Consiliul a declarat că intenţionează să construiască un teatru nou, mai mic, în oraş, dar acesta ar urma să aibă doar jumătate din dimensiunile sălii existente şi nu va prezenta propriile producţii.

Mutarea a fost primită cu revoltă şi a dus la o campanie de salvare a teatrului, care are mai mult de 135 de ani şi a fost creditat cu lansarea carierei multor actori, inclusiv a unor vedete din serialul TV „Coronation Street”. 

Marile personalităţi ale showbiz-ului Charlie Chaplin, Eric Sykes şi Dame Thora Hird au păşit, de asemenea, pe scenele teatrului în timpul carierelor lor. 

Clădirea a fost închisă din primăvara anului trecut, consiliul invocând o serie de probleme, inclusiv azbest şi accesibilitate redusă. Cu toate acestea, a promis acum 10 milioane de lire sterline pentru renovare – ceea ce este încă mult mai puţin decât cele 24 de milioane de lire sterline care au fost promise pentru construcţia unui nou sediu.

 

Fotografii despre obiceiurile de călătorie în străinătate ale românilor între 1890 şi 1990, într-o expoziţie temporară la Muzeul Hărţilor

Rusia – Două artiste condamnate la şase ani de închisoare pentru o piesă de teatru care denunţă jihadismul