Telefoane mai performante: Qualcomm lansează Snapdragon 8 Elite

Qualcomm a anunțat Snapdragon 8 Elite, noul produs premium destinat smartphone-urilor, care promite performanță superioară comparativ cu predecesorul său, Snapdragon 8 Gen 3.

Chipul utilizează noul procesor Oryon, dezvoltat anterior pentru laptopuri, și beneficiază de un proces tehnologic de 3nm, spre deosebire de 4nm utilizat anul trecut.

In același timp se reduce consumul de energie cu 27%.

Mai mult decât atât, Snapdragon 8 Elite își concentrează eforturile inteligența artificială generativă, având unitatea de procesare neurală cu 45% mai rapidă decât înainte. Performanța în gaming va crește și ea cu 40%, chipsetul atingând o viteză maximă de 4,32 GHz pe două nuclee și 3,53 GHz pe alte șase nuclee.

De altfel, datele sugerează un salt semnificativ în performanță, ceea ce ar putea face din Snapdragon 8 Elite o alegere mai mult decât bună pentru producătorii de smartphone-uri premium.

Consiliul de Administraţie al Electrica a aprobat planul de investiţii al DEER pentru 2025-2029, în valoare totală de 3, 7 miliarde lei

O femeie care s-a dat drept medic a făcut operaţii estetice şi tratamente de întinerire într-un cabinet neautorizat / Poliţiştii au deschis dosar penal