Teleorman: Copil de doi ani, căzut într-un puţ de irigare cu un diametru de circa 30 de centimetri, salvat de pompieri/ Băieţelul a fost dus la spital pentru investigaţii medicale – FOTO

Un copil de aproximativ doi ani a căzut, miercuri seară, într-un puţ de irigare din judeţul Teleorman, cu un diametru de circa 30 de centimetri, în timp ce era cu bunicul său, cu oile la păscut. Băiatul a fost salvat de pompieri, care au reuşit să îl scoată rapid, fiind dus la spital pentru investigaţii medicale.

Potrivit ISU Teleorman, în jurul orei 20.00, un cetăţean a solicitat, prin apel la 112, ajutorul pompierilor militari din cadrul Detaşamentului Roşiori de Vede pentru salvarea unui copil căzut într-un puţ de irigare, în comuna Peretu. Acolo s-au deplasat trei echipaje de pompieri, cu o descarcerare, o autospecială de lucru cu apă şi spumă şi un container multirisc, precum şi un echipaj medical tip C (cu medic).

 
FOTO: ISU Teleorman
FOTO: ISU Teleorman
 

”Ajunşi acolo în doar câteva minute, salvatorii au constatat că e vorba de un copil de aproximativ 2 ani, care se afla cu bunicul la păscut cu oile, iar din neatenţie a căzut într-un puţ de circa 3,5 m, cu un diametru de aproape 30 de cm. Băieţelul se afla la aproximativ 2,5 m în adâncime, prins în tubulatura puţului de irigare, cu picioarele în apă, conştient, însă cu atac de panică. Pompierii au folosit pentru extragerea celui mic o cordiţă de pe autospeciala de descarcerare, operaţiunea de salvare durând mai puţin de 5 minute”, a arătat sursa citată.
 
Copilul a fost preluat apoi de echipajul medical al SAJ Teleorman care i-a acordat primul ajutor şi l-a transportat la Spitalul Municipal „Caritas” pentru investigaţii medicale amănunţite.

OMS declanşează cel mai înalt nivel de alertă sanitară la nivel internaţional împotriva unei creşteri a cazurilor de mpox în Africa

Daley Blind şi-a anunţat retragerea din naţionala Ţărilor de Jos