Tenis: Grigor Dimitrov îl va înlocui pe Rafael Nadal în echipa Europei pentru Cupa Laver

Tenismanul bulgar Grigor Dimitrov, numărul 10 mondial, îl va înlocui pe spaniolul Rafael Nadal în echipa Europei pentru competiţia Cupa Laver, care se va desfăşura la Berlin în perioada 20-22 septembrie, transmite EFE.

Din echipa Europei vor mai face parte spaniolul Carlos Alcaraz, germanul Alexander Zverev, rusul Daniil Medvedev, norvegianul Casper Ruud şi grecul Stefanos Tsitsipas, căpitanul selecţionatei continentale fiind legendarul suedez Bjorn Borg.

Pentru echipa Restului Lumii vor evolua americanii Taylor Fritz, Frances Tiafoe, Ben Shelton, argentinianul Francisco Cerundolo, chilianul Alejandro Tabilo şi australianul Thanasi Kokkinakis.

Legendarul tenisman spaniol Rafael Nadal a anunţat că nu va juca în Cupa Laver, turneu demonstrativ care va avea loc la Berlin, săptămâna viitoare, potrivit unui comunicat al organizatorilor, citat de AFP.

Câştigător a 22 de titluri de Mare Şlem, jucătorul de 38 de ani, nu a participat nici la US Open, ultimul turneu de Mare Şlem al anului, după ce a fost eliminat în turul al doilea la Jocurile Olimpice de la Paris.

”Sunt foarte dezamăgit că nu voi putea juca la Laver Cup la Berlin săptămâna viitoare”, a spus Nadal, citat în comunicat. ”Este o competiţie pe echipe şi pentru a susţine cu adevărat echipa Europei trebuie să fac ceea ce este mai bine pentru ea, iar în prezent sunt alţi jucători care o pot ajuta să câştige”, a adăugat campionul spaniol.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Gabriela Badea) 

Sursa: www.agerpres.ro

Fotbal: Fabian Hurzeler, de la Brighton, cel mai tânăr tehnician ales antrenorul lunii în Premier League

Fotbal: Beckham a asistat la funeraliile lui Sven-Goran Eriksson