Tenis: Holger Rune s-a calificat în semifinalele turneului ATP 500 de la Basel

Tenismanul danez Holger Rune, favoritul numărul 4, s-a calificat vineri în semifinalele turneului ATP 500 de la Basel (Elveţia), dotat cu premii totale de 2.385.100 de euro, după ce l-a învins cu 6-2, 6-4, pe „lucky loser”-ul belgian David Goffin.

Rune (21 ani) îl va avea ca adversar în penultimul act pe francezul Giovanni Mpetshi Perricard, care a dispus în trei seturi, 6-7 (7/9), 6-3, 7-6 (7/3), de canadianul Denis Shapovalov.

Mpetshi Perricard, câştigător al trofeului la Lyon, luna trecută, va disputa prima sa semifinală la o competiţie de categoria ATP 500, după ce reuşise să-l elimine în turul precedent pe deţinătorul trofeului, canadianul Felix Auger-Aliassime.

Tot vineri, francezul Arthur Fils l-a învins cu 7-6 (7/5), 6-3 pe favoritul numărul trei, grecul Stefanos Tsitsipas, obţinând cu această ocazie 13-a sa victorie consecutivă la un turneu ATP 500, după ce a cucerit anterior trofeul la Hamburg şi Tokyo.

Fils, cap de serie numărul 7, se va lupta pentru un loc în finală cu americanul Ben Shelton (nr.6), care a dispus cu 7-5, 6-7 (3/7), 6-4 de principalul favorit al competiţiei de la Basel, rusul Andrei Rublev.
AGERPRES (AS/editor: Mihai Dragomir, editor online: Gabriela Badea) 

Fotbal feminin: Germania a învins Anglia (4-3), pe stadionul Wembley

FOTO Accident teribil în Ialomița: cel puțin două persoane au decedat, după o coliziune între o mașină și o autoutilitară