Tertipul folosit de Jordan Chiles: Documentarul care o poate ajuta să recupereze medalia de bronz de la Ana Bărbosu

Gimnasta americană Jordan Chiles nu renunță după ce a pierdut medalia de bronz în fața româneci Ana Bărbosu. Sportiva și avocații săi apelează la tot felul de tertipuri pentru a avea câștig de cauză după decizia TAS.

Serialul documentar „Simone Biles Rising” ar putea fi cheia ultimului apel al lui Jordan Chiles pentru a-și recupera medalia de bronz de la Jocurile Olimpice de la Paris. Gimnasta americană a depus luni un apel la Tribunalul Federal Elvețian, referitor la controversata finală feminină la sol, scrie Mediafax.

Avocații lui Chiles au prezentat imagini din documentarul care nu a fost difuzat și care ar confirma că antrenoarea lui Chiles, Cecile Landi, a făcut o contestație privind reevaluarea notei și a gradului de dificultate al exercițiului la sol al gimnastei în vârstă de 23 de ani la 49 de secunde după primirea rezultatelor, încadrându-se astfel în limita de timp necesară pentru a face acest lucru.

Inițial, gimnasta română Ana Bărbosu s-a clasat pe locul al treilea în competiție, până când a fost solicitată revizuirea punctajului, ceea ce a dus la trecerea lui Chiles pe locul al treilea. Cu toate acestea, echipa României a contestat decizia, iar TAS a decis în favoarea ei, considerând că apelul americancei pentru revizuirea punctajului a fost făcut cu patru secunde prea târziu.

Colega sa din echipa Statelor Unite, gimnasta Simone Biles, care a obținut medalia de argint la același concurs de sol, a fost filmată în timpul competiției de gimnastică de la Paris din această vară pentru un documentar special în mai multe părți. Acest documentar, produs de Religion of Sports și regizat de Katie Walsh, ar putea încheia în sfârșit saga medaliilor olimpice cu dovezi convingătoare.

Avocatul lui Chiles consideră că TAS a încălcat „dreptul fundamental al lui Chiles de a fi ascultată”, deoarece a refuzat inițial să examineze filmarea care ar arăta că contestația lui Landi a fost exprimată la timp.

„Apelurile lui Jordan Chiles pun comunitatea internațională în fața unei întrebări juridice simple: va sta toată lumea cu mâinile încrucișate în timp ce un atlet olimpic, care a făcut doar ceea ce trebuia, este deposedat de medalia sa din cauza unei nedreptăți fundamentale într-un proces de arbitraj ad-hoc? Răspunsul la această întrebare ar trebui să fie nu. Fiecare parte a Jocurilor Olimpice, inclusiv procesul de arbitraj, ar trebui să reprezinte un joc corect”, a declarat avocatul lui Chiles, Maurice M. Suh, pentru CBS Sports.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Un proiect gigant, început în perioada comunistă, este înviat de România și Bulgaria: Comisia Europeană a dat undă verde

Ministrul Finanţelor: Există acest semnal de îngrijorare în ceea ce priveşte încetinirea creşterii economice / De aceea trebuie să fim prudenţi / Ce răspunde la întrebarea dacă urmează o criză economică