Tiktok nu a răspuns încă la cererile de informații trimise de Comisia Europeană referitoare la alegerile din România. Termenul limită este miezul nopții

Termenul limită pentru a răspunde la aceste solicitări este la miezul nopții. În cazul în care TikTok nu va furniza informațiile solicitate, Comisia Europeană poate trimite o nouă cerere, iar platforma chineză se expune riscului de a fi sancționată cu o amendă de 1% din veniturile sale globale dacă va ignora și această solicitare, relatează G4media.ro.

Pe 29 noiembrie, după desfășurarea primului tur al alegerilor prezidențiale și după întâlnirea CSAT, Comisia Europeană a adresat TikTok o solicitare de informații conform legislației referitoare la serviciile digitale, cunoscută sub denumirea de DSA.

În acest context, Comisia le-a cerut celor de la TikTok să ofere informații suplimentare referitoare la gestionarea riscurilor legate de manipularea informațiilor. În mod special, Comisia a solicitat detalii despre modul în care TikTok a evaluat și a redus riscurile asociate cu utilizarea neautentică sau automatizată a platformei sale, precum și cu riscurile generate de sistemele sale de recomandare.

Comisia a solicitat, de asemenea, detalii despre inițiativele TikTok de a permite unui număr mai mare de terți să efectueze verificări publice și să aibă acces la datele disponibile publicului, în scopul de a detecta, identifica și înțelege riscurile sistemice asociate proceselor electorale.

În urma analizei răspunsurilor primite, Comisia va decide dacă sunt necesare măsuri suplimentare. Această cerere de informații vine după o solicitare anterioară adresată TikTok, dar și Snapchat și YouTube, pe 2 octombrie, referitoare la modul în care sunt concepute și funcționează sistemele lor de recomandare în contextul alegerilor.

De asemenea, rețeaua socială chineză este obligată să conserve documentele și informațiile interne referitoare la proiectarea și funcționarea sistemelor sale de recomandare, precum și la modul în care gestionează riscurile legate de manipularea intenționată prin utilizarea coordonată neautentică a serviciului.

Comisia cere păstrarea documentelor și informațiilor referitoare la orice încălcare sistematică a condițiilor de utilizare ale TikTok, care interzic utilizarea funcțiilor de monetizare pentru promovarea conținutului politic pe platformă. Această măsură se aplică alegerilor naționale din Uniunea Europeană, programate între 24 noiembrie 2024 și 31 martie 2025.

 

Sursa: www.stiripesurse.ro

Formula 1: Echipa RB a Red Bull va concura sub numele de Racing Bulls în 2025

Ce a pățit bărbatul care a instigat la asasinarea personalului Curţii Constituţionale: Într-un video, el cerea arme de foc ca să ‘realizeze personal execuţia’