Timiş: Educaţie despre încălzirea globală, prin intervenţii culturale în şcoli

Elevii din şcolile din Timişoara vor învăţa să înţeleagă mai bine importanţa protejării mediului prin intervenţii culturale, sub forma unor happeninguri, al căror protagonist este un actor profesionist, din spectacolul „Anotimpuri”, care le va fi prezentat tinerilor, în luna octombrie, la Teatrul Merlin, în cadrul proiectului „Să vorbim despre încălzirea globală”.

Proiectul „Să vorbim despre încălzirea globală”, al Asociaţiei BIS, îşi propune creşterea gradului de conştientizare în rândul copiilor şi tinerilor cu privire la importanţa aplecării atente şi empatice atât asupra mediului înconjurător, cât şi asupra semenilor vulnerabili. Este un proiect realizat de tineri (membrii echipei artistice au toţi vârste sub 35 de ani) pentru tineri, în care dimensiunea artistică, socială şi de mediu se află în echilibru şi va fi prezentat şi în câteva şcoli din Timişoara.

„Happening este o formă dramatică ce se constituie într-o metodă activă de educaţie nonformală, în cadrul căreia un actor profesionist (Bogdan Constantin Tălmaciu/ Alexandru Romescu), costumat şi machiat suficient de bine pentru a personifica un ‘căpcăun’, va vizita cele 12 grupe de elevi. Căpcăunul care a furat anotimpurile şi le-a ascuns în beciul său va da buzna în sălile de clasă, surprinzând copiii cu un monolog plin de imaginaţie, care va expune efectele încălzirii globale. La finalul momentului artistic, masca va cădea, iar actorul va discuta cu cei mici despre utilizarea durabilă a resurselor naturale şi prevenirea degradării calităţii mediului”, informează, miercuri, un comunicat al Asociaţiei BIS, iniţiatoarea proiectului cultural-educaţional finanţat de Municipalitatea Timişoara prin Centrul de Proiecte. AGERPRES/(AS – autor: Otilia Halunga, editor: Antonia Niţă, editor online: Simona Aruştei)

Sursa: www.agerpres.ro

Șeful Allianz-Ţiriac Asigurări prezice un cutremur pe piața RCA

Duelul nutriționistelor! Lygia Alexandrescu a pierdut procesul pe care i l-a intentat Mihaelei Bilic: Instanța i-a interzis să se mai numească nutriționist