Timiş: Poliţişti de frontieră, ridicaţi de ofiţerii DGA pentru fapte de corupţie

#image_title

Şase poliţişti de frontieră, de la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, judeţul Timiş, sunt cercetaţi de ofiţerii DGA pentru fapte de corupţie. Pentru cinci dintre ei a fost emis mandat de aducere la audieri. Aceştia au primit, pentru îndeplinirea/neîndeplinirea atribuţiilor de serviciu, sume de bani cuprinse între 20 şi 700 de euro, de la persoane care tranzitau frontiera sub diferite pretexte, cum ar fi transportul internaţional de persoane, fără ca acestea să deţină documentele necesare ieşirii/intrării din/în ţară, precum şi introducerea pe teritoriul României a unor mărfuri fără a fi respectate prevederile legale.

”Astăzi, 01 iulie 2025, poliţiştii anticorupţie din Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Timiş au pus în executare un număr de 5 mandate de aducere, într-un dosar penal instrumentat la nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, în care a fost dispusă efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de 6 persoane, la data săvârşirii faptelor – lucrători de poliţie de frontieră în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara – Punctul de Trecere a Frontierei Cenad. Persoanele în cauză au dobândit calitatea de suspect, una dintre acestea fiind în prezent detaşată în cadrul unei agenţii europene”, a transmis DGA într-un comunicat de presă, de marţi.

 
Potrivt sursei citate, în cadrul dosarului penal se fac cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, dare de mită, trafic de influenţă şi cumpărare de influenţă. 

 
”În fapt, în perioada septembrie 2023 – februarie 2024, cei 6 agenţi de poliţie au solicitat şi primit, în legătură cu îndeplinirea/neîndeplinirea atribuţiilor de serviciu, sume de bani cuprinse între 20 şi 700 de euro, de la persoane care tranzitau Punctul de Trecere a Frontierei Cenad sub diferite pretexte, cum ar fi transportul internaţional de persoane, fără ca acestea să deţină documentele necesare ieşirii/intrării din/în ţară, precum şi introducerea pe teritoriul României a unor mărfuri fără a fi respectate prevederile legale”, a mai precizat DGA.

Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc lansează o linie specială pe WhatsApp unde pot fi făcute sesizări privind piaţa neagră a jocurilor de noroc din România/ La nivelul UE, peste 70% din totalul veniturilor din jocurile de noroc merg în piaţa neagră

Din Liga II la o echipă cu şanse de a evolua în cupele europene: Laurenţiu Brănescu pleacă de la Ceahlăul la Hibernians FC