Topul celor mai toxice flori din România: Mulți români le au în casele lor fără să știe cât rău pot face

Multe dintre plantele care decorează grădinile sau locuințele românilor sunt, în realitate, extrem de toxice, unele putând fi chiar letale. Aspectul plăcut și parfumul delicat pot fi înșelătoare, mai ales pentru cei care nu cunosc adevărata natură a acestor flori, conform Realitatea.Net.

Este considerat una dintre cele mai toxice plante din flora României. Conține aconitină, un alcaloid puternic care, în caz de ingerare, poate cauza tulburări digestive severe, încetinirea ritmului cardiac și, în cazuri grave, deces.

content-image

O altă floare cu un aspect aparent inofensiv, poate provoca dermatite doar prin simplul contact cu pielea.

content-image

Atrăgător prin florile sale, este periculos prin conținutul de “Cytisine”, un alcaloid răspândit în întreaga plantă. Ingerarea semințelor poate avea efecte fatale.

În zonele montane, Dedițelul (numit și vânturele sau degeței) este o plantă toxică des întâlnită, la fel ca și Oțetarul roșu, care, deși adesea cultivat pentru valoarea sa ornamentală, are un polen extrem de iritant.

content-image

O plantă halucinogenă folosită în trecut de vrăjitoare pentru prepararea elixirurilor magice, conține substanțe periculoase. Este cunoscută și din literatura clasică – potrivit lui Shakespeare, regele Danemarcei a fost asasinat cu sevă de măselariță turnată în ureche în timpul somnului.

content-image

O altă plantă toxică răspândită în toate regiunile țării, este letală în întregime. Rămasă în istorie prin condamnarea lui Socrate, otrava de cucută continuă să fie una dintre cele mai temute substanțe naturale.

content-image

Denumită popular mărgăritar sau iarba lui Sfântu Gheorghe, este delicată în aparență, dar letală în esență: un pahar de apă în care au stat câteva fire este suficient pentru a provoca moartea.

Mai puțin cunoscută, dar extrem de periculoasă, este planta numită Joianul. Rădăcina acesteia, în cantitate cât o alună, poate ucide un om în mai puțin de două ore.

content-image

Frecvent întâlnit în grădinile ornamentale, este o altă plantă cu potențial letal. Se estimează că 100 de grame din frunzele sale pot ucide un bou, iar contactul cu seva necesită spălare imediată.

content-image

BEC – precizări în cazul alegătorilor care au cărţi electronice de identitate şi votează pe liste suplimentare

Regele Frederik al Danemarcei vizitează Groenlanda, pe fondul interesului exprimat de Donald Trump