Tragedia din Iran ia amploare – Peste 50 de morți în explozia unei mine de cărbune

„Numărul de lucrători ucişi a crescut la 51”, a informat agenţia oficială de presă IRNA, preluată de France Presse, după un bilanţ anterior de 30 de morţi.

Accidentul a fost provocat de o scurgere de metan produsă sâmbătă seara în mina din Tabas, care a dus la deflagraţii în două sectoare ale minei, unde se aflau în momentul respectiv 69 de angajaţi.

Javad Ghenaat, guvernatorul provinciei Khorasan de Sud unde este situată exploatarea minieră, a declarat la televiziune că echipele de salvatori încearcă să aducă la suprafaţă 22 de mineri blocaţi în subteran.

Explozie într-o mină din Iran – Zeci de victime sunt blocate în subteran

Televiziunea de stat iraniană a difuzat imagini cu ambulanţe şi elicoptere care transportau răniţi către spitalele din regiune. În înregistrări video distribuite online de IRNA pot fi văzute şi corpurile neînsufleţite ale câtorva victime cu îmbrăcăminte de lucru, evacuate în vagonete de mină.

Înainte de a pleca spre New York, unde urmează să participe la Adunarea Generală a ONU, preşedintele iranian Masoud Pezeshkina a transmis condoleanţe familiilor victimelor şi a ordonat o anchetă. „Din nefericire, am aflat că în una din minele de cărbune din Tabas s-a produs un accident şi mai mulţi compatrioţi de-ai noştri şi-au pierdut viaţa. Prezint condoleanţele mele familiilor acestora”, a spus el.

Prim-vicepreşedintele Mohammad Reza Aref a discutat cu membri ai guvernului pentru a asigura „continuarea acţiunii de urgenţă” şi sprijin pentru victime şi familiile acestora.

Semiluna Roşie iraniană a comunicat că sunt în curs operaţiuni de salvare şi căutare a ultimilor mineri blocaţi.

Procurorul local Ali Nesaei a explicat însă că operaţiunile sunt complicate de acumularea de gaz din mină. „În prezent, prioritatea noastră este să ajutăm răniţii şi să eliberăm persoanele blocate sub dărâmături. Neglijenţa şi vinovăţia agenţilor implicaţi vor fi luate în considerare” ulterior, a adăugat el.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Auto – F1: Lando Norris a câştigat Marele Premiu de la Singapore

Beatriz Haddad Maia a câştigat turneul de la Seul