Trei angajaţi ai Crucii Roşii au fost ucişi într-un bombardament rusesc în estul Ucrainei

Bombardamentele ruseşti au ucis joi trei ucraineni care lucrau pentru Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) şi au rănit alţi doi într-un sat din regiunea Doneţk, aflată pe linia frontului, au declarat oficiali ucraineni, relatează Reuters.

„O altă crimă de război rusă. Astăzi, ocupantul a atacat vehiculele misiunii umanitare a Comitetului Internaţional al Crucii Roşii în regiunea Doneţk”, a declarat preşedintele Volodimir Zelenski pe X.

Satul Viroliubivka a fost bombardat, a anunţat guvernatorul regional Vadim Filaşkin, care a spus că sunt victime.

Biroul Procurorului General a declarat pe Telegram că angajaţii CICR aduceau brichete de combustibil locuitorilor pentru încălzirea de la iarnă. Ei descărcau ajutoarele când a avut loc atacul, a spus acesta.

Doi angajaţi au fost spitalizaţi, iar unul este în stare gravă, au precizat procurorii.

Regiunea Doneţk, pe care trupele ruse o ocupă parţial, este supusă în mod regulat bombardamentelor şi loviturilor aeriene ruseşti.

 

Marcel Ciolacu, despre planul de măsuri pentru reducerea deficitului: Nu l-am prezentat încă în coaliţie. Nu vor fi taxe noi. O să continuăm cu digitalizarea. Trebuie să închidem radarul mărfurilor, schimbăm sistemul de digitalizare şi la frontiere

Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare: În primul trimestru au fost plătite despăgubiri de 1,56 miliarde lei, în baza poliţelor RCA, cu aproximativ 30% mai mari faţă de aceeaşi perioadă din 2023