Trump, reacție fără precedent: ‘Ucraina nu mai este Ucraina! Zelenski nu ar fi trebuit să lase să înceapă acest război!’

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, a cărui ţară a fost invadată de Rusia la 24 februarie 2022, „nu ar fi trebuit niciodată să lase să înceapă acest război”, a declarat joi Donald Trump, cu 19 zile înainte de alegerile care l-ar putea trimite înapoi la Casa Albă, relatează AFP, conform Agerpres.

Joe Biden este „instigatorul acestui război”, a afirmat, de asemenea, candidatul republican, în timp ce ucrainenii şi mulţi europeni se tem că o posibilă victorie a miliardarului republican ar duce la abandonarea ajutorului militar american pentru Kiev. „Ucraina, reţineţi, nu mai este Ucraina”, a adăugat fostul preşedinte american, într-o discuţie cu Patrick Bet-David, un om de afaceri care difuzează o emisiune online „PBD Podcast”.

„Fiecare oraş este practic distrus la pământ. Toate acele cupole aurii magnifice sunt la pământ, reduse în bucăţi”, a continuat Donald Trump. „Asta nu înseamnă că nu vreau să-l ajut, pentru că îmi pare rău pentru aceşti oameni”, a spus el.

Cele mai dure aprecieri

Acestea sunt cele mai dure remarci ale lui Donald Trump la adresa preşedintelui ucrainean de la întâlnirea dintre cei doi lideri, la sfârşitul lunii septembrie la New York.

Joe Biden poartă, potrivit republicanului, responsabilitatea de a nu fi putut evita acest conflict.

„Dacă am fi avut un preşedinte cu jumătate de creier, aceasta ar fi fost uşor de rezolvat”, a asigurat el. „Îl învinovăţesc în mare parte. El a spus exact contrariul a ceea ce ar fi trebuit făcut. El a fost instigatorul acestui război”, a afirmat Trump.

Handbal masculin: CS Dinamo Bucureşti, învinsă de PSG, în Liga Campionilor

Preşedintele Iohannis a subliniat la Bruxelles importanţa unor preţuri accesibile la energie