Trupele NATO și armele trimise în Ucraina nasc un monstru greu de oprit: Putin a decis că Rusia va avea a doua cea mai mare armată din lume

<div class=""

Preşedintele Vladimir Putin a ordonat luni ca efectivele armatei ruse să fie majorate cu 180.000 de soldaţi pentru a ajunge la 1,5 milioane de militari activi, faţă de 1,32 milioane cât sunt în prezent.

„Aceasta se datorează ameninţărilor care există la adresa ţării noastre de-a lungul perimetrului graniţelor noastre”, a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, într-o conferinţă de presă telefonică. „Aceasta este cauzat de mediul extrem de ostil de la graniţele noastre de vest şi de instabilitatea de la graniţele noastre de est” şi „necesită adoptarea de măsuri adecvate”, a adăugat Peskov.

Decizie de ultimă oră în război! Guvernatorul interimar al regiunii ruse Kursk Aleksei Smirnov a ordonat luni evacuarea locuitorilor localităţilor situate la mai puţin de 15 kilometri de frontiera cu Ucraina, relatează AFP. Anunțul a fost făcut pe o rețea de socializare.

”În baza informaţiilor operaţionale, în vederea asigurării securităţii, Statul Major regional a decis evacuarea obligatorie a localităţilor din districtele Rîlski şi Homutovski care se află într-o zonă de până la 15 kilometri de frontiera cu Ucraina”, anunţă pe Telegram guvernatorul.

Rusia a început să recâştige teren împotriva ucrainenilor, începând de săptămâna trecută, în această regiune, ţinta unei ofensive a Kievului de la 6 august.

Tragedie de neimaginat: Patru copii au murit blocaţi într-un congelator, în timp ce se jucau de-a v-aţi ascunselea

Decizie strategică: Marea Britanie blochează atacurile Ucrainei asupra Rusiei fără undă verde din partea SUA