Tuchel speră să facă din câștigarea Cupei Mondiale de către Anglia un vis devenit realitate

Tuchel a declarat că „îmi pare rău că am un pașaport german”, ca răspuns la faptul că a devenit doar al treilea manager non-britanic al echipei masculine a Angliei.

Câștigătorul Ligii Campionilor a explicat, de asemenea, că a fost inițial nesigur cu privire la trecerea de la statutul de antrenor de m club la fotbalul internațional, dar a adăugat că este încântat să lucreze cu un „grup foarte special și interesant de jucători”.

Tuchel are sarcina de a duce naționala Angliei la Cupa Mondială 2026, unde vor spera să pună capăt unei așteptări de 60 de ani pentru un trofeu major.

El îl înlocuiește pe Gareth Southgate, care a demisionat după opt ani la conducere în urma înfrângerii Angliei în fața Spaniei în finala Euro 2024 din iulie.

„Am înțeles foarte repede că este este o slujbă importantă. Cred că întotdeauna slujba în care ești este cea mai importantă și nu are sens să compari, dar este importantă și este un adevărat privilegiu”, a declarat Tuchel într-o conferință de presă la Wembley, miercuri după-amiază.

„Cred că este destul de evident că sunt foarte emoționat. Îmi place ceea ce fac și sunt pasionat de fotbal.

„Acest rol tocmai m-a readus la viață pe mine cel tânăr și mi-a readus zilele adolescenței, să fiu entuziasmat pentru o sarcină atât de mare”.

„Toată lumea poate fi sigură că o vom face cu pasiune și emoții. Vom încerca să instalăm valori și principii și reguli cât mai repede posibil pentru a face visul să devină realitate.”

Sursa: www.stiripesurse.ro

Alegeri în SUA – Un stat cheie suspendă numărarea manuală a voturilor

Tenis de masă: Victorii duble pentru Iulian Chiriţă şi Darius Movileanu, în grupele preliminare la Europene