Tudor Polak (PNL): Nu ştiu dacă era cel mai bun moment în care să avem o întâlnire, chiar şi una neoficială, cu prim-ministrul Ungariei, având în vedere că ne aşteptam cu toţii că vor veni aceste declaraţii care de-a lungul timpului au fost împotriva UE

Deputatul PNL Tudor Polak a declarat, luni, despre întâlnirea dintre premierul Marcel Ciolacu şi prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban, că ”nu ştie dacă era cel mai bun moment în care să avem o întâlnire, chiar şi una neoficială, cu prim-ministrul Ungariei, având în vedere că ne aşteptam cu toţii că vor veni aceste declaraţii care de-a lungul timpului au fost împotriva UE”.

”Având în vedere că ştim cu toţii ce a făcut anul trecut Viktor Orban, nu ştiu dacă – am şi spun înainte de vizita domniei sale – nu ştiu dacă era cel mai bun moment în care din punct de vedere oficial să ne fi întâlnit cu domnia sa. Dacă vom reuşi ca ceea ce ne-am propus noi ca stat ca aderarea la Schengen să fie pusă pe ordinea de zi a JAI din toamnă şi dacă vom avea un rezultat pozitiv în acest sens, fireşte că atât eu cât şi toţi cetăţenii români considerăm că este un lucrur bun şi pe care îl aşteptăm de atâta timp”, a declarat deputatul PNL, în emisiunea România Politică de la Prima News.

Întrebat dacă premierul Ciolacu greşit să se întâlnească cu Viktor Orban, Polak a spus: ”Nu ştiu dacă, în momentul în care niciun lider european, în momentul de faţă, nu îşi doreşte sau evită să se întâlnească cu Victori Orban, nu ştiu dacă noi trebuia să ne întâlnim, chiar şi într-un cadru neoficial”.

”Nu ştiu dacă era cel mai bun moment în care să avem o întâlnire, chiar şi una neoficială, cu prim-ministrul Ungariei, având în vedere că ne aşteptam cu toţii că vor veni acest declaraţii care de-a lungul timpului, şi anul trecut, au fost împotriva Uniunea Europene”, a mai declarat deputatul PNL.

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat că a avut, vineri, o discuţie pragmatică cu prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban, pe subiectele de interes comun ale cooperării bilaterale. El a menţionat că s-a convenit începerea studiilor de fezabilitate privind realizarea unui proiect fanion la nivel bilateral – legătura feroviară de mare viteză Budapesta–Bucureşti.

”România se bazează pe acţiunea onestă a Ungariei pentru consolidarea Agendei strategice europene”, a adăugat Ciolacu. Premierul ungar Viktor Orbán şi-a asigurat omologul român că, în calitate de preşedinte al Consiliului UE, Ungaria va include în toamnă pe agenda sa aderarea deplină a României la Spaţiul Schengen, a declarat Bertalan Havasi, şeful biroului de presă al prim-ministrului maghiar, vineri, pentru agenţia ungară de presă MTI.

Consultări între reprezentanţii Guvernului şi mediul academic privind schimbările climatice şi tranziţia verde

Szabo Odon (UDMR), despre discursul lui Viktor Orban de la Băile Tuşnad: Majoritatea celor care îşi formează o opinie despre acest discurs nu l-au ascultat, au primit fragmente / Ar trebui să avem aceste discuţii despre rolul UE în mileniul trei