Tudorel Toader aruncă bomba serii: ‘Klaus Iohannis și-ar pierde toate drepturile dacă și-ar da demisia’ / Avizul dat de Florin Iordache, desființat

„Să nu credem în varianta demisiei, pentru că demisia ar însemna o lună, două să înceteze mandatul, dar ar pierde beneficiile. Frumusețea aceea de vilă de la Aviatorilor, staff-ul, SPP-iștii, deconturile și toate celelalte, ceea ce nu cred că va face. (…) Toate beneficiile se acordă la final de mandat, că e primul, că e al doilea, dar nu se acordă la finalul primului și mai devreme de încetarea celui de-al doilea. Lui atunci nu i s-au dat (n.red drepturile după primul mandat). I se dă când iese din mandat. E nefiresc să îi dea la finalul primului mandat și să stea cu vila în așteptare pentru a încheia cel de-al doilea mandat. (…) A cerut, n-a cerut, la momentul încheierii primul mandat nu a avut acel beneficiu și dacă nu l-a avut atunci nu poți să dai înapoi acum și să ceri. (…) Legea spune că beneficiile se obțin la final de mandat. Dacă nu le-a obținut la finalul primul mandat, s-a dus momentul. Nu poți acum să privești în urmă și să-i dai pentru atunci”, a spus Tudorel Toader.

Tudorel Toader a comentat și avizul dat de Consiliul Legislativ, punctând că proiectul de lege depus de PNL este neconstituțional.

„Consiliul Legislativ, vă rog să observați un lucru. Decizia CCR din 2004 se referea la o lege în vigoare, care era adoptat și Curtea a zis: „bun, este constituțională”. Acum se dorește modificarea legii în timpul competiției electorale, ceea ce nu se poate. Din 2004 până în prezent, Curtea a dat multe decizii prin care legile individuale au fost declarate neconstituționale, exact cum este și aici, pentru că nu ai decât un singur om în exercițiu demnității de președinte al României la momentul când se modifică”.

PNL a sesizat Biroul Electoral Central pentru a se pronunţa în legătură cu proiectul de modificare a Legii 208/2015, care ar permite candidatura preşedintelui Klaus Iohannis la alegerile parlamentare. Membrii Biroului Permanent Naţional al PSD s-au pronunţat, luni, în unanimitate, împotriva votării acestui proiect.

Miercurea trecută, parlamentarii PNL Daniel Fenechiu şi Gabriel Andronache au depus, la Parlament, o propunere legislativă care prevede că preşedintele României poate candida, în ultimele 3 luni ale mandatului, ca independent pe listele unui partid sau alianţe la alegerile parlamentare. Proiectul modifică, în acest sens, articolul 52 din legea privind alegerea Senatului şi Camerei Deputaţilor.

Consiliul Legislativ a avizat favorabil proiectul PNL, cu mai multe observaţii. „Apreciem că preşedintele României are dreptul de a candida pentru funcţia de senator sau deputat pe lista unui partid politic, unei alianţe politice sau electorale, chiar şi în lipsa normei preconizate”, se arată în avizul dat de Consiliul Legislativ.

 

Sursa: www.stiripesurse.ro

Lasconi: Concentrarea mea merge doar pentru câştigarea alegerilor prezidenţiale. Este şi motivul pentru care nici nu am candidat la parlamentare şi nu o să candidez la parlamentare, nu o să-mi consum energia cu asta

Curtea Supremă a Venezuelei a aprobat un mandat de arestare pe numele preşedintelui Argentinei