Tudorel Toader intevine în scandalul candidaturii Dianei Șoșoacă: După CCR, și BEC ar trebui să o respingă

”Problema este ce se va întâmpla cu această a doua candidatură. Sigur să sunt două soluţii, la BEC, să respingă sau să admită. Eu, personal, cred că ar trebui să respingă, pentru că decizia CCR nu e publicată dar e pronunţată, dar avem comunicatul şi BEC ştie că instanţa constituţională a invalidat candidatura Dianei Şoşoacă”, a declarat Tudorel Toader la Antena 3.

Fostul judecător CCR a precizat că ”autorităţile ţin cont de deciziile de admitere pronunţate de CCR chiar şi atunci când ele nu au fost încă publicate”, el dând ca exemplu atunci când preşedintele Băsescu a promulgat o lege, doar pe un anunţ că instanţa constituţională a respins o sesizare de neconstituţionalitate.

Întrebat dacă Diana Şoşoacă are în prezent două dosare de candidatură, Tudorel Toader a spus că ”un dosar s-a consumat”.

”Nu contează (că nu s-a publicat în Monitorul Oficial decizia CCR, nr), se va publica şi produce efecte. Dacă presupunem că BEC va admite astăzi, deşi eu nu cred că o va face, la CCR se va întâmpla acelaşi lucru, va admite şi va respinge canidatura, că nu poate de ieri şi până astăzi să schimbe statutul unui candidat”, a mai arătat Tudorel Toader.

Tudorel Toader a mai spus că CCR ”nu se leagă de dosar, că nu e capsat sau nu ştiu cum, Curtea examinează constituţionalitatea, raportează candidatura la exigemţele constituţionale”.

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Toni Greblă, a anunţat că Diana Şoşoacă – care a fost eliminată din cursa electorală pentru cotroceni în urma unei decizii definitive a Curţii Constituţionale – a depus încă un dosar de candidatură, cu puţin timp înainte de expirarea termenului, iar Biroul Electoral Central (BEC a fost convocat duminică, la ora 18, pentru a se pronunţa în legătură cu candidatura acesteia.

La Liga: Alaves – FC Barcelona 0-3 cu triplă Lewandowski

Seniorii cu pensii mici primesc bani pentru încălzirea casei. Vestea bună este că se ia în calcul talonul primit înainte de recalculare