Tulcea: Peste 50 de producători agricoli, la Târgul de toamnă

Peste 50 de producători agricoli şi meşteşugari participă, începând de vineri, în centrul oraşului Tulcea, la Târgul de toamnă, organizat de societatea Agropieţe SA din cadrul Primăriei municipiului.

Cei mai mulţi din cei 51 de producători agricoli provin din judeţul Tulcea, dar la eveniment sunt prezenţi şi reprezentanţi ai unor firme din ţară care au atestate produse tradiţionale.

„Cu toate că anul acesta am avut o secetă extremă şi am avut emoţii când i-am invitat pe producătorii agricoli la eveniment, totuşi avem prezenţi 31 de producători agricoli din judeţ, dar şi firme din alte judeţe care au atestate produse tradiţionale atestate”, a declarat pentru AGERPRES directoarea societăţii Agropieţe SA, Rodica Pascale.

 

Foto: (c) Luisiana BÎGEA / AGERPRES


Târgul de toamnă are ca obiectiv promovarea producătorilor agricoli tradiţionale şi se va încheia duminică.

„Noi avem verdeţuri, ţelină, ardei, mărar, ciuşcă. Producţia a fost bună anul acesta, dar nu avem forţă de muncă şi e greu să lucrezi 3.000 de metri pătraţi cu doi oameni. Preţurile nu sunt mari. Legătura de verdeaţă este doi lei, iar kilogramul de ciuşcă este de 25 de lei”, a afirmat Florentina Ungureanu, producător agricol din suburbia Tudor Vladimirescu.

Organizatorii le oferă participanţilor şi spectacole artistice care vor fi susţinute de elevi ai Liceului de arte George Georgescu, ai cercurilor din cadrul Palatului Copiilor, invitat fiind Walter Ghicolescu. AGERPRES/(A – autor: Luisiana Bîgea, editor: Karina Olteanu, editor online: Ady Ivaşcu)

Prim-ministrul landului Baden-Wurttemberg – în vizită în România, de duminică până marţi

Vladimir Putin a schimbat strategia nucleară a Rusiei: România ar putea fi atacată cu arme nucleare (Reuters)