Turismul va ‘exploda’ în România: Tot mai mulți tineri au înțeles exact cum să profite de asta

 

Preferințele tinerilor români pentru destinațiile de studiu în Europa arată o schimbare semnificativă, conform unor date recente. Anul acesta, aplicațiile pentru universitățile din Belgia s-au dublat, iar Italia câștigă popularitate. De asemenea, Spania se află în top 5 destinații de studiu.

„Observăm o tendință clară de dispersare a candidaților către alte țări europene, pe lângă Olanda și Marea Britanie, care rămân în continuare cele mai populare destinații”, susține Alexandra Bădescu, Deputy General Manager IntegralEdu. Aceasta subliniază că universitățile din aceste țări fac eforturi considerabile pentru a oferi programe de studiu în limba engleză, adaptându-se astfel la cerințele pieței muncii.

În plus, se preconizează o creștere a aplicațiilor pentru universitățile din Germania în 2025, datorită taxelor accesibile, care variază între 0 și 1500 euro pe semestru. Calendarul bacalaureatului din anul viitor va permite elevilor români să aplice din timp la aceste universități.

Turismul și afacerile internaționale, tot mai mare avânt

„Ne așteptăm ca numărul aplicanților români să crească semnificativ datorită facilităților educaționale oferite”, completează Alexandra Bădescu.

De asemenea, din acest an, managementul ospitalității a intrat în top 5 domenii de studiu, indicând un interes crescând pentru domeniul turismului printre elevii români. Alte domenii populare în rândul tinerilor români includ afacerile internaționale, studiile europene și creative media.

Totodată, există un interes în creștere pentru domenii mai puțin tradiționale precum biologia marină, biochimia, ingineria chimică, producția sonoră și artele vizuale (regie, film, teatru). Acestea reflectă o orientare către specializări de nișă, care răspund cerințelor pieței muncii globale.

4 modalități elegante de a integra piatra de onix în designul casei tale

Piețele cripto se redresează în urma publicării cifrelor privind inflația, iar atenția se îndreaptă către decizia Fed (analiză)