Ucraina a lansat drone care au vizat Moscova şi vestul Rusiei

Ucraina a lansat o serie de drone care au vizat Moscova şi vestul Rusiei, au declarat oficiali regionali duminică dimineaţă.

 „Unităţile ruse de apărare aeriană au distrus cel puţin o dronă care zbura spre Moscova”, a declarat primarul capitalei ruse, Serghei Sobianin, pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

„Cu toate acestea, resturile de drone au declanşat mai multe incendii de scurtă durată în regiunea Lipeţk, în sud-vestul Rusiei”, a declarat guvernatorul regiunii, tot pe Telegram. Nu au fost raportate persoane rănite.

La rândul lor, guvernatorii regiunilor Briansk şi Oryol, tot în vestul Rusiei, au declarat că unităţile de apărare aeriană din aceste regiuni au distrus mai multe drone.

În trecut, Kievul a susţinut adesea că atacurile sale aeriene au vizat infrastructuri esenţiale pentru eforturile de război ale Rusiei sau că au fost un răspuns la atacurile aeriene în curs ale Moscovei.

Adesea, oficialii ruşi nu dezvăluie amploarea pagubelor provocate de atacurile dronelor, în special asupra infrastructurii militare, de transport sau energetice.

Cum e posibil? Rusia luptă pe frontul din Ucraina cu un obuzier pe care nu ar fi trebuit, din punct de vedere tehnic, să îl aibă – VIDEO

Ce poate fi? ‘Ușa’ ascunsă din Antarctica, surprinsă pe Google Maps, stârnește tot felul de teorii controversate